Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Adapter PoE a dwa komputery.

LordTrax

Pytanie

Opublikowano

Witam tydzień temu miałem awarję routera/switcha model :TP-Link TL-WR543G.Router/switch był na tyle zniszczony,że konieczna była wymiana na coś innego.Problem w tym,że zawsze kożystałem z internetu na dwóch komputerach.Sprawa wygląda tak,że zadzwoniłem do dostawcy internetu powiedziałem mu co się stało itd i miał przyjechać na drugi dzień i pech chciał,że nie było mnie w domu,a był mój brat gość zamontował mi Adapter Poe,który ma 1 port Lan i 1 port PoE (od anteny wystawionej za oknem idzie kabel,który trafia do portu Poe.I tu jest własnie problem co teraz? mam 1 port LAN i dwa komputery,czy jest możliwość podłączenia pod to rozgałęznika na 2 porty albo coś takiego?

Własnie ten model mam teraz:

http://allegro.pl/adapter-poe-24v-dc-1a-uziemnienie-24w-szczecin-i3843239957.html

Narazie wolałbym sobie odpuścić kolejną rozmowę z dostawcą internetu,czekam na wasze pomysły,porady.Sensowne wypowiedzi oczywiscie nagradzam Like.Pozdrawiam i dzięki.

PS:Napisałem do producenta tego adaptera poe i napisał,że pod port LAN można podłączyć switch/router mam działający z tp link,ale nie wiem jak to podłączyć.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomogło już wcześniej takiej kombinacji próbowałem,ale nie działały żadne sposoby podłączenia,wiesz w czym bym problem? Żałosny problem,uszkodzony kabel sieciowy był i pomyśleć,że męczyłem się z tym 2 tygodnie łamiąc sobie głowę czemu to nie chce działać ;D.Dzięki temat /Cls

Opublikowano

To proste. :)

Co potrzebujesz: router/switch (musi byc wejscie lan i min 2 wyjscia - moze byc ten co pisales) + kabelek lan

Co zrobic: podlaczasz kabelek do wyjscia lan w routerze od dostawcy a potem do 2-giego routera(np. tp-link)(do jego wejscia lan) a kompy podpinasz do niego

Wejscie w routerze zazwyczaj ma inny kolor od wyjsc

Mam nadzieje ze pomoglem :)

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...