Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] KomputerJ

elit09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako, że mój komputer ma już swoje 4 lata i powoli moj staruszek nie uciąga nowych gier, chce kupić nowy komputer i to na dniach. Na ten cel zamierzam wydać 4000-5500zl. Chce kupić cały zestaw łącznie z monitorem, myszą i klawiaturą. Komputer ma być do gry, np Battlefield 4 na maxymalnych, chce aby komputer wytrzymał troche nowszych gier w ładnej jakości. Nigdy nie podkręcałem komputera, gdyż średnio sie tym interesowałem. Rada bardzo mi sie przyda. Myślełem np o procku I7, karte obecnie mam AMD Radeon, nie wiem czy lepsza jest ta firma czy GTX, ramu chciałbym 16. Mniej wiecej tak to wyglada. Bardzo proszę o pomoc, komputer do gier. ;] Pozdrawiam elit.

Opublikowano

ramu chciałbym 16

Po co aż tyle? Mój tata ma 8 i nigdy nie wykorzystuje więcej niż 5-6GB. 8 spokojnie styknie.

Opublikowano
Opublikowano

Witam.

Jako, że mój komputer ma już swoje 4 lata i powoli moj staruszek nie uciąga nowych gier, chce kupić nowy komputer i to na dniach. Na ten cel zamierzam wydać 4000-5500zl. Chce kupić cały zestaw łącznie z monitorem, myszą i klawiaturą. Komputer ma być do gry, np Battlefield 4 na maxymalnych, chce aby komputer wytrzymał troche nowszych gier w ładnej jakości. Nigdy nie podkręcałem komputera, gdyż średnio sie tym interesowałem. Rada bardzo mi sie przyda. Myślełem np o procku I7, karte obecnie mam AMD Radeon, nie wiem czy lepsza jest ta firma czy GTX, ramu chciałbym 16. Mniej wiecej tak to wyglada. Bardzo proszę o pomoc, komputer do gier. ;] Pozdrawiam elit.

O czymś zapomniałeś.

Sorry, ślepy ja, nie zauważyłem posta wyżej :D Wybaczcie.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Podoba mi sie ten zestaw. Jezeli chcialbym go kupic, to tak jak jest, czy cos jeszcze mozna tam zamienic? Chodzi mi o to czy jak go zamowie to bedzie wszystko pieknie gralo ze soba. Jeszcze zapytam znajomego informatyka. Co wy na to?

Opublikowano

Podoba mi sie ten zestaw. Jezeli chcialbym go kupic, to tak jak jest, czy cos jeszcze mozna tam zamienic? Chodzi mi o to czy jak go zamowie to bedzie wszystko pieknie gralo ze soba. Jeszcze zapytam znajomego informatyka. Co wy na to?

Tak, zestaw jest dobry i nie powinno być problemów.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Jak już masz brać za tyle komputer to lepiej coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/rYJfC9/

lepsza obudowa, wydajniejszy dysk ssd, lepiej dopasowany pod kolor (nie tracąc przy tym na wydajności) w zestawie RADTORa są brzydkie zielone ramy które psują wygląd wszystkiego (zawsze jak koledzy którzy nie znają się na kompach jak im otworzysz obudowę to padną z wrażenia)

Opublikowano

Jak już masz brać za tyle komputer to lepiej coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/rYJfC9/

lepsza obudowa, wydajniejszy dysk ssd, lepiej dopasowany pod kolor (nie tracąc przy tym na wydajności) w zestawie RADTORa są brzydkie zielone ramy które psują wygląd wszystkiego (zawsze jak koledzy którzy nie znają się na kompach jak im otworzvysz obudowę to padną z wrażenia)

Obudowa nie jest lepsza, a dałeś gorsze chłodzenie.

Co z tego, że RAM nie pod kolor? Ten sprzęt ma działać czy wyglądać?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Fractal design define r4 to jest wręcz szlachta pośród obudów komputerowych łączy ciszę z wydajnością, macho to prawie to samo co ereboss, tyle że macho jest większe. Nie wiem jak ty ale nie chciałbym mieć na sobie 2 skarpet w innym kolorze.

Opublikowano

Działać będą oba, a skoro można upiększyć, nie psując przy tym wydajności i nie zwiększając ceny, to czemu nie? To taka rada na przyszłość.

Obudowa jest nieco lepsza.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Fractal design define r4 to jest wręcz szlachta pośród obudów komputerowych łączy ciszę z wydajnością, macho to prawie to samo co ereboss, tyle że macho jest większe. Nie wiem jak ty ale nie chciałbym mieć na sobie 2 skarpet w innym kolorze.

Eraboss to suszara, nie rozumiem popularnosci tego chlodzenia.

Poza tym Macho to malo na i7 Haswell. Budzetowy SMART w tym budzecie ? Zostalo jeszcze troche kasy.

Opublikowano

Duza jest roznica miedzy gtx770 a gtx780? bo roznica jest 600 zl a jak to sie przeklada na osiagi?

Opublikowano

Duza jest roznica miedzy gtx770 a gtx780? bo roznica jest 600 zl a jak to sie przeklada na osiagi?

Tak, różnica jest dość duża.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...