Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z lol'em z pingiem.

maciej9933

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu mam problem z lol'em na moim komputerze. Podczas rozgrywki ping od samego ładowania się postaci jest wysoki w granicach 160-300, a w grze 250-400... Za to przed włączeniem lub po wyłączeniu lol'a ping na speedtestach jest prawidłowy. Nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Czytałem kilka tematów ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Wyłączałem proces PMB.exe , wszystkie programy obciążające internet wyłączone. Nigdy tego nie miałem. Korzystam z routera Netia spot łącze 10Mb/s przez połączenie Wi-Fi. Proszę mi tylko nie pisać, że to wina dostawcy, ponieważ na laptopie lol działa poprawnie i tylko na moim kompie ping wariuje i nie chce spaść. Chciałbym sobie pograć ale się niestety nie da. Przechodziło mi przez myśl, że może odwiedził mnie jakiś wirus, który kradnie łącze, ale wtedy by całego neta obciążył, a nie tylko lola. Chciałbym podkreślić, że wszystkie inne gry chodzą bez zarzutu. LoL tylko się wyróżnia.

Proszę o pomoc.

Sprzęt kompa

• Procesor: Intel Core i3-3220 BOX 3,3 GHz LGA1155
  • Pamięć: DDR3-4096 MB / 1333 MHz Kingston CL9
  • Karta graficzna: GF GT640 HD6670 2048MB/128b Gigabyte DDR3 DVI/HDMI
Opublikowano

Może inne gry mało wymagają internetu ?Zrób ten skan z wirusów,do tego powiedz jakiego masz dostawcę internetu/jaki to jest typ(radiówka itp.)

Opublikowano

Korzystam z routera Netia spot łącze 10Mb/s przez połączenie Wi-Fi.

Skan nic nie wykrył. AVG robiłem, a niedawno Anti-Malware'm. Takiego problemu nigdy nie miałem. Wątpię, że tylko z lolem bym miał problemy, a z żadną inną grą przez sieć nie mam. Tak to by przycinały przecież się, a nic nie tnie, tylko lol 300-400 pingu na każdej rozgrywce, może czasem pod koniec jak już przegrywamy spadnie ale tylko na moment...

Opublikowano

Skan nic nie wykrył. AVG robiłem, a niedawno Anti-Malware'm. Takiego problemu nigdy nie miałem. Wątpię, że tylko z lolem bym miał problemy, a z żadną inną grą przez sieć nie mam. Tak to by przycinały przecież się, a nic nie tnie, tylko lol 300-400 pingu na każdej rozgrywce, może czasem pod koniec jak już przegrywamy spadnie ale tylko na moment...

Napraw pliki instalacyjne w launcherze,polecam się skontaktować z dostawcą i się spytać czy nie mieli żadnych obciążeń oraz opisać im swój problem.

Do tego podaj na jakim serverze grasz/możesz też sięskontaktować z support'em lol'a(zobaczymy co oni mają do powiedzenia).

Opublikowano

Proszę mi tylko nie pisać, że to wina dostawcy, ponieważ na laptopie lol działa poprawnie i tylko na moim kompie ping wariuje i nie chce spaść.

Był u mnie ostatnio technik, bo owszem miałem problem z routerem bo się rozłączał, ale to od tygodnia miałem. Ping w lolu mam od października, a mamy styczeń. I nie rozumiem dlaczego tylko z lol'em mam ten problem. Powtarzam raz jeszcze, lol na lapku działa poprawnie, a na kompie nie da się grać. Połączone wszystko do jednej sieci.

Gram na Eu Nordic & East.

Opublikowano

Z netem nie mam problemów pisałem, że był technik i zrobił co tam miał zrobić i net działa normalnie bez rozłączania. W lolu jakieś 2 tygodnie temu grając jednocześnie z kumplem ja na kompie on na lapku, mnie rozłączyło bo miałem nieziemski ping a on grał dalej. Oba sprzęty połączone pod jeden router. Sygnał mam dobry. Zawsze taki miałem. Nie wiem czy tam widać u góry ale wrzuciłem do tematu speed test, gdybym miał słaby sygnał byłby on o wg mnie o wiele słabszy....

Opublikowano

Też mam podobny ping w lol'u, ale to niby od Riotu, a dostawcą mojego internetu jest UPC i niby nie tylko ja tak mam, ale każdy kto ma internet z UPC. A i ten problem z pingiem to mam od połowy grudnia jak dobrze pamiętam.

@Edit

Więc mi pozostaje tylko czekanie, a i Tobie też polecam bo to pewnie od Riot'u.

Opublikowano

1) Odpuść sobie Internet bezprzewodowy, o ile to nie problem. Po prostu kup kabel (możesz pożyczyć od kogoś i sprawdzić czy jest ok)

2) Zamknij programy o wysokim stopniu wykorzystania łącza internetowego

3) Uruchom ponownie sprzęt sieciowy

4) Omiń niepotrzebny sprzęt sieciowy

5) Wyłącz swoje zapory sieciowe

6) Ustaw QoS (jakości usługi) dla swojego routera

7) Skontaktuj się ze swoim dostawcą internetu

8) Nic nie pomogło? Napisz do supportu

Opublikowano

Witaj.

Aktualnie ten problem z pingiem posiadają osoby, które korzystają z łącza internetowego z firmy UPC/Netia/Vectra. Zostały zmienione ścieżki łączenia się z serwerami, więc to może być przyczyną. Skontaktuj się z supportem, oraz ze swoim dostawcą internetowym, aby pomogli rozwiązać Ci ten problem. Możesz także zajrzeć do mojego tematu, w którym krótko opisałem, co może rozwiązać twój problem na tymczasową chwilę.

http://www.mpcforum.pl/topic/1121469-info-rozwiazanie-problemu-z-lagami/

8372383248.png
Opublikowano

Mam wrażenie, że nie potraficie czytać ze zrozumieniem. Nie wiem jak prościej można napisać po polsku byście mogli doczytać to, że to o co pytacie jest w temacie... Napisałem, że to nie wina operatora, bo na lapku działa dobrze to piszecie by się z nim skonsultować. Napisane jest też kto jest dostawcą to z kolei Kleas pisze "do tego powiedz jakiego masz dostawcę internetu/jaki to jest typ(radiówka itp.)". Miałem problem z lolem ale już rozwiązałem, za to widzę, że tu jest problem z czytaniem ze zrozumieniem... Debile albo nieuki normalnie :(

Rozwiązane, proszę zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...