Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft na ubuntu 13.10

adaminho112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Być moze ten temat byl juz poruszany na tym forum aczkolwiek nic nie znalazlem.

Otoz mam ubuntu 13.10 i chcialbym zagrac w minecrafta oczywiscie nieoryginalna wersje :) sciagnalem MinecraftSP.jar by anjocaido i nie dziala , po sciagnieciu wszystkich plikow pojawia sie czarny ekran, slepa uliczka :/ szukalem po necie troche ale nic nie znalazlem , wiec HELP ! :)

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Z tego co wiem to launcher craftserve działa non premium. Zawsze jakaś alternatywa. Pamiętaj tylko, że openjdk na linuxa słabo działa w 1.7, będziesz musiał ręcznie instalować java od oracle, albo dodać ich repozytorium.

Opublikowano

Updatuje jave, oczywiście ściągniętą pod Ubuntu, na głównej stronie java com powinieneś wszystko znaleźć. Działa, bo sam kiedyś sprawdzałem.. ;3

sygnatura.png

Pierwszym warunkiem szczęścia jest rozsądek.

Opublikowano

Wujcio Google :P

http://linuxg.net/how-to-install-oracle-java-7-update-45-7u45-on-ubuntu-13-10-13-04-12-10-12-04-10-04-linux-mint-16-15-14-13-pear-os-8-7-and-elementary-os-0-2/

Ja osobiście polecam 12.04, bo to wersja z dłuuuugim supportem, chociaż nie mam porównania do starszych wersji, ponieważ zatrzymałem się przy 12.04 ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...