Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam i Rynek.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam pytanie dotyczące kupna na Rynku steam. Chcąc zakupić kilka kart kolekcjonerskich za kupiłem PSC, doładowałem konto, wybrałem to co chciałem kupić, i z rozpędu nacisnąłem KUP TERAZ i pojawił mi się wielki komunikat

"W celu zabezpieczenia Rynku Społeczności przed oszustami, wymagane jest zakupienie chociaż jednego przedmiotu na platformie Steam w ostatnim roku. Pierwszy z zakupów musiał mieć miejsce minimum 30 dni temu. Twoje konto nie spełnia powyższych kryteriów."

Moje pytanie brzmi czy ten zakup ma być w SKLEPIE STEAM ? Oraz czy mogę kupić obojętnie co ? np. DLC do jakieś gry którą już mam ? I czy muszę czekać aż te 30 dni ? ...

gfgdf

Opublikowano

Tak musisz coś kupić w sklepie steam i poczekać 30 dni. Cd keye z wersji pudełkowych czy z allegro się nie liczą. Możesz kupić raczej dowolną grę nawet za 0,90€, ale nie wiem czy dlc się zaliczają.

Opublikowano

Musisz kupić key'a lub dlc. Sam mam troche gierek. Lecz nie idzie. Więc musisz przez steam'a kupić by odblokować. Kiedyś czy w becie można było przez zaproszenie dojść. Teraz już nie.

yiWCsl1.png
Opublikowano

kup sobie np. itemek do tf2 . kliknij wypróbuj i wtedy płać za rzecz (o połowe taniej cie wyniesie) . ja po tym mam miałem odblokowane a wcześniej nie miałem dostępu do rynku mimo że miałem gry.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Odrazu Ci odblokuje

Po tygodniu, sprawdzałem, bo miałem ten sam problem.

Dzięki Wielkie za odpowiedzi ;)

A i pytanie jeszcze, mogę jakoś sprawdzic czy rynek steam zaakceptował kupno DLC? Mam tu na myśli jakieś odliczanie czasu czy coś przy tym powyższym komunikacie.

Będzie ci pokazywać że możesz wykonywać transakcje od jakiejś daty (z tego co pamiętam z własnego doświadczenia)

shoob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...