Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem na jednym PC

Azulante

Pytanie

Opublikowano

Mam wielki problem z internetem na jednym z PC, a mianowicie, co chwile mi się rozłącza bądź działa w taki sposób, że w grach mam po 500-1000 pingu a strony internetowe otwierają mi się bardzo długo. Router jest OK, tak samo dostawca, ponieważ nikt poza mną nie ma takich problemów. Co się dzieje? Korzystam z routera TP-LINK. Nie wiem co poradzić, kompletnie.

Windows mi wykrył problemy takie:

-Sieć jest tajna (o.O)

-Jakiś problem z bramą domyślną...

I jeszcze jedno, nie wiem czemu ale tak jakby tworzy mi się kopia sieci jak mam TP-LINK_BDCD94, to teraaz mi się pojawiło TP-LINK-BDCD94 2 ...

Moja karta sieciowa: ASUS PCI-N10 150Mbps 11n Wireless PCI Card

Proszę o szybką pomoc, ja już nie mam siły :(

Postal, Ghost Master, Rayman... TO BYŁY GRY!

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Router zabezpieczony ? Przywróć go do ustawień domyślnych jak coś wcześniej grzebałeś, wtedy powinno działać, a jak nie to trzeba będzie poustawiać kartę sieciową.

Opublikowano

Zabezpieczony. Czyli mówisz, żebym zresetował gnojka? Zobaczymy jak będzie działało bez zabezpieczenia, w takim razie.

ps. dzięki za odpowiedź!

I jeszcze jedno. Ten internet raz hula aż miło a chwile później zamula :/

Opublikowano

Jeśli tak dzieje się na jednym komputerze to nie zaszkodzi go wyczyścić (np. CCleanerem), przeskanować (np. MBAM), możesz też użyć programu TCP Optimizer do przekonfigurowania TCP (program zrobi to prawie, że automatycznie).

Opublikowano

Tyle, że ten pc tak ma od początku swojego istnienia. Mam go 2 tygodnie.

Opublikowano

Możliwe, że występuje jakiś konflikt sprzętowy/uszkodzona karta sieciowa, możliwości jest wiele Teraz zrób to co pisałem wcześniej, jak nie pomoże to pomyślimy nad czym innym, a może ktoś jeszcze coś ciekawego dopisze.

Opublikowano

Jednak nadal potrzebuję pomocy. Posiedziałem 1h i mnie rozłączyło.

Zmiana konfiguracji routera także nie pomogła...

Opublikowano

Wielkie dzięki. Ide zresetować router.

btw. Ciekawe czemu zrobiła się "kopia" sieci i czemu uznawana jest za tajną :/

jsdev, jak na razie po zresetowaniu internet bardzo szybko działa. Zobaczymy z biegiem czasu. Nie zabezpieczyłem go, jak myślicz czy zabezpieczenie WPA2 coś namiesza znów?

A i ta sieć z kolei nazywa się "TP-LINK_BDCD94 3 :D

Jak dać reputa czy coś? :D

Nie chwal dnia przed zachodem słońca... mimo wszystko nadal troszkę muli ale nie rozłącza się co 5 min.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...