Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Jak naprawić kilka bugów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam problem z kilkoma bugami związanych z clientem i serwerem. Nie ogarniam za bardzo pythona i nie wiem co poprawić żeby działało.

_____________________________________________________________________________________________________

2. Nie działa ulepszanie ( wyłącza serwer ) Sysser: http://wklej.org/id/1239602/

3. Teleportacja na mapy działa tylko mi, graczom nie ( w indexach i configach dodane )

_____________________________________________________________________________________________________

Dodam że to pliki 2k13. Game korzysta z item_proto i mob_proto.txt.

Za pomoc dużo lajków.

Mozna pomagać w:

- Temacie

- GG: 9190516

- PW

Opublikowano

Weź stary zmień clienta nie opłaca się tego naprawiać jeżeli nie ogarniasz pythona to po naprawie innego buga możesz po pełnić błąd w kodzie i powstanie kolejny błąd (bug). Polecam clienta terenzo albo czystego z pl 2014 ale musisz mieć nowe game

Opublikowano

Weź stary zmień clienta nie opłaca się tego naprawiać jeżeli nie ogarniasz pythona to po naprawie innego buga możesz po pełnić błąd w kodzie i powstanie kolejny błąd (bug). Polecam clienta terenzo albo czystego z pl 2014 ale musisz mieć nowe game

Chyba sobie żartujesz. Nie będę przerzucał wszystkiego na terenzo. Nawet nie wiesz co jest na tym cliencie ;_;

Opublikowano

wiem co jest na tym clientcie same błędy (bugi)

To po chuj się tutaj wypowiadasz skoro nie potrafisz mi pomóc?

Na pewno twój client byłby lepszy.

Nie wypowiadaj się w tematach skoro nic do niego nie wnosisz, prócz marnego pierdolenia. Nie po to tutaj napisałem żeby mi napisali że mam na terenzo wszystko zrobić. :huh:

Opublikowano

Co do Pana Tanei to powiedz mi co tutaj ma python do tych bugów ;]

1. Tego przyczyną może być wiele rzeczy np jakiś błąd w game . Podaj syserr co tam wypisuje po wywaleniu

;]

2. Jest to bardzo dziwne , może jakaś tabelka jest zepsuta lub coś w plikach podaj również syserr co się dzieje po ulepszeniu ;]

3. Tego nie wiem co może byc przyczyną ;/

4. http://www.mpcforum.pl/topic/389587-tut-jak-naprawic-szept/

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Co do Pana Tanei to powiedz mi co tutaj ma python do tych bugów ;]

1. Tego przyczyną może być wiele rzeczy np jakiś błąd w game . Podaj syserr co tam wypisuje po wywaleniu

;]

2. Jest to bardzo dziwne , może jakaś tabelka jest zepsuta lub coś w plikach podaj również syserr co się dzieje po ulepszeniu ;]

3. Tego nie wiem co może byc przyczyną ;/

4. http://www.mpcforum.pl/topic/389587-tut-jak-naprawic-szept/

Pozdrawiam

1 to na pewno nie game ;d. Sysser z clienta: http://wklej.org/id/1230274/

2. Sysser: http://wklej.org/id/1230266/

4. odpada, bo mój szept ma możliwośc tworzenia grup. Wiele graczy może wtedy ze sobą pisac.

Opublikowano

1.Coś jest nie tak tutaj createcharacterwindow.py ;p Zmianiałeś coś w tym pliku ? Wyglądzie clienta?? Jeśli nie to spróbuj wgrać z innego clienta ten plik lub pokaż ten plik. Oraz jakiś parę errorów dot. teksturek ;p

2. Masz ustawione złe value0 dla przedmiotu którym się ulepsza domyślna wartość to 0 :D Takie coś znalazłam być może o to chodzi ;p

3. Hmm na jakiej zasadzie zrobiłeś te grupy ? Być może to jest przyczyną ;p Podaj również syserr jak możesz ;p

Zbieram +

Opublikowano

1.Coś jest nie tak tutaj createcharacterwindow.py ;p Zmianiałeś coś w tym pliku ? Wyglądzie clienta?? Jeśli nie to spróbuj wgrać z innego clienta ten plik lub pokaż ten plik. Oraz jakiś parę errorów dot. teksturek ;p

2. Masz ustawione złe value0 dla przedmiotu którym się ulepsza domyślna wartość to 0 :D Takie coś znalazłam być może o to chodzi ;p

3. Hmm na jakiej zasadzie zrobiłeś te grupy ? Być może to jest przyczyną ;p Podaj również syserr jak możesz ;p

1. Nie zmieniałem nic.

3. było w cliencie ;d sysser: http://wklej.org/id/1230314/

Opublikowano

To co do 1 to wyciągnij ten plik z innego clienta i podmień ze swoim i zobacz wtedy ;p A co do 3 to hmm spróbuj przepakować outdoory i ustawić type 1 w każdym z tych plików :D Lecz nie wiem czy to pomoże , a na inne mapki moga normalnie wchodzić ? I powiedz mi czy to jest nowa mapka dodana przez Ciebie ??

Edit z tymi outdoorami to chyba mi się pomyliło bo binki nie dodawałeś ale spróbuj ;p

Zbieram +

Opublikowano

To co do 1 to wyciągnij ten plik z innego clienta i podmień ze swoim i zobacz wtedy ;p A co do 3 to hmm spróbuj przepakować outdoory i ustawić type 1 w każdym z tych plików :D Lecz nie wiem czy to pomoże , a na inne mapki moga normalnie wchodzić ? I powiedz mi czy to jest nowa mapka dodana przez Ciebie ??

Edit z tymi outdoorami to chyba mi się pomyliło bo binki nie dodawałeś ale spróbuj ;p

Tworzenie postaci już działa. Teraz mam inny problem. Nie widac wgl wojowniczki.(sysser: http://wklej.org/id/1230348/ ) Miecz wbity w ziemie i przy tworzeniu też nie widać. Mogłabyś napisac na gg ;d? Podane w temacie ;d

Opublikowano

Sorki nie posiadam gg ;p Jeśli chcesz możesz na pw przejść ;p Sprawdź czy nie zepsuł Ci się plik warrior_w.msm :P

Edit Ewentualnie jeśli masz jakąś broń czy coś założone na postaci to teksturki tego się zepsuły :D

Zbieram +

Opublikowano

Sorki nie posiadam gg ;p Jeśli chcesz możesz na pw przejść ;p Sprawdź czy nie zepsuł Ci się plik warrior_w.msm :P

Edit Ewentualnie jeśli masz jakąś broń czy coś założone na postaci to teksturki tego się zepsuły :D

Nie, to na pewno nie miecz, to coś z teksturą wojowniczki. Sprawdze ten plik i dam edita.

Num, plik jest pusty xD

Opublikowano

Hmm sprawdź plik uiWhisper.py poszukaj tam jakiś błędów :D Jak na razie spadam odpisze wieczorkiem jak coś :D Ewentualnie napisz do mnie na PW odpisze wieczorkiem :P

Zbieram +

Opublikowano

Hmm sprawdź plik uiWhisper.py poszukaj tam jakiś błędów :D Jak na razie spadam odpisze wieczorkiem jak coś :D Ewentualnie napisz do mnie na PW odpisze wieczorkiem :P

Nie działa mi Twój profil ;d

gtpw2l.jpg

Opublikowano

2. Próbujesz stworzyć przedmiot który nie istnieje w bazie poprzez ulepszenie.

Opisz na jakiej zasadzie się teleportujesz.

Ulepszałem miecz +0 na +1. Pisze tak nawet jak ulepszam obojętnie jaki item.

Ja teleportuje się u npc poprzez quest, gracze też. Ale mi wszystko działa.

Dać tutaj quest?

Opublikowano

Ulepszałem miecz +0 na +1. Pisze tak nawet jak ulepszam obojętnie jaki item.

Ja teleportuje się u npc poprzez quest, gracze też. Ale mi wszystko działa.

Dać tutaj quest?

Nie ma tam czasem warunku, że trzeba być GM aby teleportowało?

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...