CzolgistA Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witam w CA gram dosyć krótko bodajże około miesiąca. Dziś wróciłem z pracy siadam na kompa odpalam CA a tam co? Perm. Nigdzie na stronie nexona nie znalazłem info za co, po co, jak i dlaczego. Wie ktoś gdzie można napisać odwołanie? Ponieważ moim zdaniem zostałem zbanowany niesłusznie, nigdy nie glitchowałem ani nie używałem żadnych wspomagaczy a co najlepsze wczoraj doładowałem NX ;f Discopolowa fala, mnie nie jara i nara Ona tańczy dla Ciebie, dla Mnie niech wypiera**la Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Jaki masz nick? Sprawdzimy za co Odnośnik do komentarza
CzolgistA Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 C20LG15T4 Discopolowa fala, mnie nie jara i nara Ona tańczy dla Ciebie, dla Mnie niech wypiera**la Odnośnik do komentarza
Musioł Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 http://forum.nexoneu.com/showthread.php?1229440-08-01-2014&highlight=C20LG15T4 hacking C20lG15T4 Server logs Masz bana za hackowanie. Wystarczy, że raz spróbowałeś się zalogować nawet na innym koncie mając włączonego hacka i już masz bana. Odnośnik do komentarza
Tfardy Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 A tak przy okazji tematu (nie chcę spamić następnym) to, gdy jestem w sieci lokalnej, takie samo IP jak ja może mieć jeszcze pewnie z 200 innych użytkowników to np jak ktoś hackował z mojej sieci to ja także wyłapię bana? We wrześniu podpisywałem nową umowę i wziąłem opcję zewnętrznego IP, ale operator niestety mnie wyuuujał i do dziś nie mam tego zewnętrznego, więc przy najbliższej okazji udam się do operatora, aby w końcu to zmienił. Z mojej wioski trzech kumpli grało w CA, ale oni nie grali na niczym, więc się nie martwię, ale jak jest w innych miejscowościach to nie wiem, może czasem ktoś się taki zdarzyć, w końcu CA jest dość popularne i właśnie dlatego pytam. PS. Pytam także, bo kiedyś jak grałem w wota to na polskie forum jakieś nie mogłem wejść, ponieważ pisałem, że wyłapałem na to forum permanentnego bana, a przecież pierwszy raz dopiero tam wszedłem. Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Nexon nie daje banów na IP. Odnośnik do komentarza
Tfardy Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Hmmmm, to te logi co zapisywane na podstawie których są banowane konta to co to jest, MAC Adres karty sieciowej, czy jak? :rolleyes: Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Hmmmm, to te logi co zapisywane na podstawie których są banowane konta to co to jest, MAC Adres karty sieciowej, czy jak? :rolleyes: Używasz hacków na koncie - dostajesz na nie bana, na inne nie. Odnośnik do komentarza
Tfardy Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ahhh, ja myślałem, że jak włączysz hacka na jednym koncie pograsz, wchodzisz na drugie nawet na wyłączonym hacku to i tak na oba polecą permy. Odnośnik do komentarza
Musioł Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ahhh, ja myślałem, że jak włączysz hacka na jednym koncie pograsz, wchodzisz na drugie nawet na wyłączonym hacku to i tak na oba polecą permy. Może się tak zdarzyć. Jak masz dużo zbanowanych kont za hacki to w końcu się wkurzą i ci dadzą bana na wszystkie konta. Odnośnik do komentarza
Tfardy Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Dobra, dzięki Wam za odpowiedzi. I tak muszę udać się do operatora i ładnie poprosić o ten zewnętrzny IP, bo w końcu skoro mają to w ofercie i miało to być zrobione to płacę-wymagam. Odnośnik do komentarza
kakar642 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Podczas gry staraj się nie odpalać programów do muzyki lub czegoś innego bo ten hackshield nexona czasami wykrywa zwykłe programy jakoby to były wspomagacze, a później ciężko jest się odwołać od bana. Odnośnik do komentarza
Ed Dog Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Podczas gry staraj się nie odpalać programów do muzyki lub czegoś innego bo ten hackshield nexona czasami wykrywa zwykłe programy jakoby to były wspomagacze, a później ciężko jest się odwołać od bana. bez przesady :P. bardziej patrz się na takie programy do klawiatur albo myszek - powinieneś wiedzieć o co chodzi . Odnośnik do komentarza
IWNotDie Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Jak by banowali, za takie programy do muzyki, komunikatory, Gameboostera itd. to 90% CA by zbanowali. Hackshield oprócz wysyłania logów przy używaniu hacków, botów, skryptów, może także uznać za nielegalne oprogramowanie oc procesora i nie tylko(miałem tak w kilku grach, gdzie przy odpalaniu gry wyskakiwał komunikat o cheatowaniu). W moim przypadku wystarczyło przywrócić ustawienia domyślne w biosie. Odnośnik do komentarza
CzolgistA Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie miałem wcześniej dostępu do internetu wiec piszę dopiero dziś Czy jest możliwość odwołania od decyzji o blokadzie konta? Pytam ponieważ nigdy nie używałem hacków w CA ani w innej grze od nexona ponieważ w inne nie grałem. Pamiętam jakieś 5-6 dni temu grałem w CA i zminimalizowałem bo odchodziłem od kompa później wróciłem i bawiłem się CheatEngine w fifie i właśnie wywaliło mi jakiś błąd z Combata Discopolowa fala, mnie nie jara i nara Ona tańczy dla Ciebie, dla Mnie niech wypiera**la Odnośnik do komentarza
Gość Valze Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Nie miałem wcześniej dostępu do internetu wiec piszę dopiero dziś Czy jest możliwość odwołania od decyzji o blokadzie konta? Pytam ponieważ nigdy nie używałem hacków w CA ani w innej grze od nexona ponieważ w inne nie grałem. Pamiętam jakieś 5-6 dni temu grałem w CA i zminimalizowałem bo odchodziłem od kompa później wróciłem i bawiłem się CheatEngine w fifie i właśnie wywaliło mi jakiś błąd z Combata Odwoływać się możesz zawsze. Odnośnik do komentarza
CzolgistA Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 Ok postaram się Jutro wpadnie kumpel co zna angielski perfekt i coś napiszemy. Bd informował na bieżąco może się uda odzyskać konto. Discopolowa fala, mnie nie jara i nara Ona tańczy dla Ciebie, dla Mnie niech wypiera**la Odnośnik do komentarza
GeneralDawid Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Wątpię że za hack serwer logs Ci odbanują acc, ale próbować można. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.