A&B Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam was serdecznie mam pewien dylemat a mianowicie nie wiem jaki hosting serwera wybrać. Już wam objaśniam szczegóły: Chce założyć prywatny serwer dedykowany na 2-3 graczy coś podobnego do serwera Dirt w craftserve. Słyszałem że craftserve nie jest zbytnio zachwalany przez ciągłe przerwy techniczne i lagi. Miałem do czynienia już z serwerem na 20 slotów tej firmy i muszę przyznać że strasznie laguje. Ale chodzi mi o mniejszy serwer czy ktoś z was miał już z tym styczność? Czytałem też o innych hostingach ale chce zaczerpnąć wiedzy bardziej doświadczonych kolegów. Chciałbym też by na serwer dało się wgrać mody lub mody i pluginy. (ostatecznie same pluginy) Gram na niezbyt dobrom sprzęcie więc musi to być dosyć wydajny pod względem ram i dysku SSD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aken1337 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jak na takie coś to wg mnie Pixel Team wam wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A&B Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 hmm Pixel Team posiada serwer dirt na 1-5 graczy aczkolwiek zapewnia 384 mb ram widziałem hostingi z ponad 400 mb ram ale wezmę go pod uwagę Ważne zależy mi na tym by panel oraz opcje ustawień serwera oraz wgrywanie modów, map i pluginów niebyły zbyt zawikłe ale proste i przejrzyste. Wiem że sporo wymagam ale do tej pory miałem do czynienia tylko z serwerami bazującymi na sieci hamachi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heeenio Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Fiberhost.pl Masz tam serwer 8 slotów 700mb RAM i 5GB dysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiestooo Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Cubehost.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CusT Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Polecam ci Fibehost.pl lub pukawka.pl, mają dobre serwery, a z większymi problemami się nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
▒Kiszka▒ Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Na tych 2-3 graczy polecam ci Fibehost.pl, craftserve to znany, ale kiepski hosting, wybił się dzięki sponsorowaniu serverów youtuberom w zamian za reklamę. MPC Hejter Team Leader Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neksi Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Sprawdz cubehost, jakosc ok, modyfikacje obsluguje. Serwery:-SkyBlock.PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rynichu Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jeśli wgrywasz jakieś większe mody na serwer (z 10 modów typu buildcraft, industrialcraft) to nawet z 1Gb nie pociągnie 5 slotów. Na 500Mb będą lagi z kilkoma pluginami. Jak dla mnie jeden z najlepszych na takie coś jest pixelteam Szukam sponsora na prawdopodobnie jeden z najlepszych serwerów RolePlay jaki powstanie. Na razie tylko zarys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palkia Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Fiberhost.pl za 5,40 masz serwer z 700mb ramu. Polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A&B Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Bardzo wam dziękuję za tak duży odzew w krótkim czasie. Podsumowując FiberHost.pl oferuje 8 slotów 700 mb 1 gb SSD lecz tu jest problem: Serwer dla osób, które chcą pograć ze znajomymi >bez żadnych pluginów<. Serwery są stawiane na wydajne maszyny we Francji. jeśli chodzi o mody to najwiekży jaki chce dodać to mo creatures reszta to 2-3 mody tylu biblio craft i z 3-4 pluginy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A&B Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 pixelteam wszystko mi rozjaśnił raczej nie zaleca się instalacji modów na tego typu serwery Jednagże : UWAGA! Nie ograniczamy w żaden sposób ilości slotów. Klient sam decyduje o ilości graczy >ale należy mieć na uwadze, że na płynność gry wpływa wiele czynników, na przykład silnik, modyfikacje, pluginy, rozmiar mapy, użycie czerwonego proszku czy tłoków.< czyli cena za serwer może wzrosnąć z 6 do 20 już za taka cenę mogę wynająć serwer dużo lepszy chodzi mi o to by wszystko było czarno na białym podane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy. Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 lvlup.pro fiberhost.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K44c Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Polecam nowy hosting, DYRT.pl - tanio oraz małe serwery, które myślę, że sprostają twoim wymaganiom. Moj serwer Minecraft: K44Craft.Cubehost.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba669 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Polecam hosting "Pukawka" cena jest srednia , a lagów nie ma:3 https://imgur.com/a/kaUjh2y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanidero Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 CubeHost.pl polecam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xMuGi Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Osobiście używam fiberhost, serdecznie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDrake4010 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Polecam hsotng Pixel Team. Jest tani, fajny i stabilny. Polecam go serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smierdziszxd Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 csrv.pl najlepszy hosting duzo ramu dobry item shop ale duze ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowly Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Up, chyba nie wiesz co mówisz, craftserve to największy shit, tutaj cena wcale nie równa się jakości. Polecam osobiście CubeHost.pl, dostajesz dużo ramu, szybki i pojemny dysk SSD, w dodatku mało płacisz a extra lokalizacje maszyn są w Polsce, więc będzie niski ping Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ykox123 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 CubeHost.pl Polecam mam serwer 300 slotow tam i 0 lagow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.eNdox Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Yourserv.eu <-- Zapraszam ja tam mam serwery i grają na nich po 80 osób dziennie. Miła administracja itp. A ceny za slot: 1.30zł Teraz mają promocje: dostałem taki kod: extra.30 100 serwerów możesz kupić na nim Parametry serwerów YR: Intel Xeon E5 1620 32GB DYSKI SSD ŁĄCZE 1Gbps Takiego dostałem screena z panelu administracyjnego od YR http://scr.hu/6c4/7o6vp Tak to teraz wygląda TWORZĘ STRONY INTERNETOWE: PHP, HTML, CSS, JQUERY SZABLONY PSD DO ZAKODOWANIA PISAĆ DO MNIE ! Cześć, napisałem coś chciałbyś się odwołać albo zacytować daj: @.eNdox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.