X-Treme Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Cześć, mam pewien problem widoczny na screenie. Posiadam minecraft Zyczu. Gdyby ktoś nie wiedział to dzieje się tak gdy odpalam wersje 1.7.4. Gdy odpale np. 1.7.2 to nie wyskakuje ten błąd tylko ściąga się normalnie gra. Tyle że po załadowaniu bez żadnego komunikatu wyłancza się gra, nie zdązy nawet do menu mi wejść, zaraz po pokazaniu loga mojang się wyłancza. Wtedy w folderze pojawia mi się taki crash: ---- Minecraft Crash Report ---- // Don't be sad. I'll do better next time, I promise! Time: 07.01.14 18:30 Description: Initializing game org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at azd.Z(SourceFile:367) at azd.e(SourceFile:689) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.client.MinecraftApplet.init(MinecraftApplet.java:162) at net.minecraft.Launcher.replace(Launcher.java:147) at net.minecraft.Launcher$1.run(Launcher.java:88) A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows: --------------------------------------------------------------------------------------- -- Head -- Stacktrace: at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739) at azd.Z(SourceFile:367) -- Initialization -- Details: Stacktrace: at azd.e(SourceFile:689) at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:103) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) at net.minecraft.client.MinecraftApplet.init(MinecraftApplet.java:162) at net.minecraft.Launcher.replace(Launcher.java:147) at net.minecraft.Launcher$1.run(Launcher.java:88) -- System Details -- Details: Minecraft Version: 1.7.2 Operating System: Windows 7 (amd64) version 6.1 Java Version: 1.7.0_45, Oracle Corporation Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation Memory: 402323592 bytes (383 MB) / 515375104 bytes (491 MB) up to 954728448 bytes (910 MB) JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0 Launched Version: MinecraftByZyczu LWJGL: 2.9.0 OpenGL: ~~ERROR~~ RuntimeException: No OpenGL context found in the current thread. Is Modded: Very likely; Jar signature invalidated Type: Client (map_client.txt) Resource Packs: [] Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Profiler Position: N/A (disabled) Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null Anisotropic Filtering: Off (1) Pomoże ktoś? Za każdą pomoc daję + // Jeżeli zły dział, proszę o przeniesienie // Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Treme Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 @Ref Chciałbym dodać że miałem przeinstalowany windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sporomaniak Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ha, ja mam dokładnie taki sam problem jak ty, i ja też robiłem reinstall systemu. Jaką masz wersję javy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Treme Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 sporomaniak, java 7 64 bit . Teraz instaluję aktulizację wszystkich sterowników na komputrze, bo na wersji 1.5.2 zaladuje mi gre i wyskakuje błąd bad video cart driver czy jakos tak, z tego co mi to mówi to znaczy że coś mam z sterownikami karty graficznej, chociaż mam aktualna, dlatego też próbuję aktulizować wszystkie sterowniki, jeżeli macie jakieś inne propozycje proszę dawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sosnaaa88 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 mialem podobny blad, ale naprawil sie sam z siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Treme Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Sosnaaa88, mi się nie naprawił, specjalnie drugi raz przeinstalowywałem windows bo myślałem że to coś pomoże, ale kicha, szukam innego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sporomaniak Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 A dodawałeś jakieś mody, texturpacki itp? Bo jak ja je usunąłem to problem zniknął. Edit: Odkryłem właśnie, że u mnie problem pojawia się TYLKO na wersji 1.6.2, na innych wersjach problem nie występuje. Dodam jeszcze, że błąd pojawia się od razu po rozpoczęciu aktualizowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Treme Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 sporomaniak dopiero chciałem sciągnać minecraft przez launcher no ale nie dam rade bo odrazu ten błąd wyskakuje, na innych wersjach niż 1.7.4 znów gdy ma się już włączyć to okna minecrafta znika, na np. 1.5.2 znów błąd Bad Video Cart Drive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sporomaniak Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dziwne... Próbowałeś instalować starszą wersję javy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bear399 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 A wgrywałeś czystego Minecraft ? GITHUB - CLICK HERE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomT2000 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zaktualizuj sterowniki karty graficznej do najnowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Treme Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 1. java, tak. 2. tak czystego. 3. mam chyba aktualne z tego co mi wiadomo, bo aktulizowałem :p Teraz jakimś cudem tamten błąd mi się już nie pojawia, niby zrobiłem 3 reinstal windows 8, teraz drugi problem, gdy odpalam gre, to zaraz przed pojawieniem okna z mojang gra się wyłącza bez żadnego komunikatu. Pomożecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomT2000 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 @up Z jakiego launchera korzystasz teraz ? Dalej z by zyczu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X-Treme Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 tak, ale na innych lancherach jest to samo Teraz mam takiego : launcher minecraft zyczu 3.3.0 nie 3.3.3 bo na 3.3.3 wywala mi ten błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.