Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Z czym to jeść?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak możecie to podajcie mi pomysły na smaczne posiłki związane z

• kasza gryczana
  • ryż brązowy
  • makaron razowy
  • Pierś z kurczaka
  • Ser twarogowy

Znudził mi się kurczak z ryżem w sosie, a potrzebuję coś podobnego aby zapakować do pojemnika i zgastrować w szkole

Z góry dzięki

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Twaróg i ryż + coś do smaku, np. łyżka dżemu czy oliwy.

Makaron, kaszę, ryż mieszasz z kurczakiem dowolnie przyrządzonym i właściwie mieszasz z sosem, bo co innego zrobisz? Wiadomo możesz dodać nawet ser, ale wygląda mi to na dietę.

Opublikowano

Podam Ci moje sposoby ;>

Twaróg - miód + rodzynki ( dużo rodzynek nie dawaj bo Ci pewnie rozwalą węgle w rozpisce, tak samo miód tylko dla smaku ;) )

kurczak - tu monotonia no bo co - zima jest ;) jakieś ogóreczki, papryka, brokuły

kasza gryczana - raczej z kurczakiem ją szamiesz więc jak wyżej

ryż - tak jak wyżej

makaron - jak wyżej

Ogólnie możesz sobie kupić ciemny chleb i tam jakąś polędwice wpakować z jakimś warzywem ( mniej zachodu niż pudełeczko z szamą) a rano na ten przykład jajecznice ojebać ;)

W zimie jest ciężko urozmaicić sobie jadłospis no bo w końcu to zima nie ?

@Edit

Teraz mi się przypomniało - po chuj masz robić sobie szamę do szkoły ? Nie liczy się to jak rozłożysz sobie szamę w dany dzień, liczy się tylko to ile w dany dzień zjadłeś węgli/tłuszczy/białka. Ogólnie polecam do lektury KFD ( wujek google) w chuj się nauczysz tam ;)

Opublikowano

Twaróg i ryż + coś do smaku, np. łyżka dżemu czy oliwy.

Makaron, kaszę, ryż mieszasz z kurczakiem dowolnie przyrządzonym i właściwie mieszasz z sosem, bo co innego zrobisz? Wiadomo możesz dodać nawet ser, ale wygląda mi to na dietę.

no dieta dieta

dzięki wielkie panowie, jakby ktoś miał podobne pytanie to luknijcie tutaj

http://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Ser rozgniatasz w misce, dolewasz troche śmietany i mieszasz, po czym sypiesz troszkę soli. Wychodzi pyszna papka która można posmarowac kanapkę albo po prostu zjeść widelcem :D

Albo kurczak z makaronem ale nie samym tylko np. penne albo z przyprawami. Nigdy nie jadlem, a chciałbym posmakowaći i myślę ze to bedzie fajne :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Wsuwaj seler z czosnkiem. Czosnek dobry na wszystko pamiętaj!

Co do posiłku to hmm..... hmmm.... Kasza z sosem i kawałkami mięsa ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...