Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] XPERIA M DUAL - Przenoszenie aplikacji na SD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie tak dawno zakupiłem sobie nowego Sony Xperia M Dual no i nadszedł ten czas gdy pamięć wewnętrzna się skończyła.
Moje pytanie na tę chwilę brzmi: Czy dam radę przenieść aplikacje na microSD bez roota gdy nie mam takiej opcji w ustawieniach i aplikacja "App2SD" też mi nie chcę ich przenieść?
Jeżeli nie da rady to czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak to zrobić aby je przenieść. Słyszałem że jak się nie da w ww. sposób to wymagany jest root ale czy napewno gdy zrootuje telefony i go odrootuje to gwarancja będzie dalej ? Czy ktoś może mi pomóc zrootować telefon ?
Mam android 4.2.2 Jelly Bean

Opublikowano

Ściągnij sobie program SuperOneClick. Włącz moduł debugowania w telefonie, następnie podłącz go do komputera. Wciśnij przycisk "root" w SuperOneClick. Telefon zostanie zrootowany. Gdy odrootujesz zawsze jakieś pozostałości zostaną w telefonie. Najlepszym sposobem będzie wtedy wgrać na nowo system (najpierw pozbawić go niego :D).

btw.

https://www.google.pl/search?q=Jak+przenie%C5%9B%C4%87+pliki+na+karte+SD&oq=Jak+przenie%C5%9B%C4%87+pliki+na+karte+SD&aqs=chrome..69i57j0l5.8395j0j1&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#es_sm=122&espv=210&q=Jak+przenie%C5%9B%C4%87+pliki+na+karte+SD+android

Ode mnie jeszcze coś: Przytrzymaj palec na ikonce aplikacji, którą chcesz przenieść. Kliknij "manager aplikacji". Tam powinieneś mieć przycisk, który umożliwi tobie przeniesienie aplikacji na sd bez ingerencji programów.

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Dlatego nie lubię Xperii... na telefonach Sony, jeśli wykonasz roota, jest ryzyko popsucia czegoś, np. aparatu. :)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Ściągnij sobie program SuperOneClick. Włącz moduł debugowania w telefonie, następnie podłącz go do komputera. Wciśnij przycisk "root" w SuperOneClick. Telefon zostanie zrootowany. Gdy odrootujesz zawsze jakieś pozostałości zostaną w telefonie. Najlepszym sposobem będzie wtedy wgrać na nowo system (najpierw pozbawić go niego :D).

btw.

https://www.google.pl/search?q=Jak+przenie%C5%9B%C4%87+pliki+na+karte+SD&oq=Jak+przenie%C5%9B%C4%87+pliki+na+karte+SD&aqs=chrome..69i57j0l5.8395j0j1&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=122&ie=UTF-8#es_sm=122&espv=210&q=Jak+przenie%C5%9B%C4%87+pliki+na+karte+SD+android

Ode mnie jeszcze coś: Przytrzymaj palec na ikonce aplikacji, którą chcesz przenieść. Kliknij "manager aplikacji". Tam powinieneś mieć przycisk, który umożliwi tobie przeniesienie aplikacji na sd bez ingerencji programów.

No klikając w pierwszy link z tego co podałeś metodą z kablem USB to niby mi zwolniło 600mb ale nie po to mam kartę 32Gb żeby mieć na niej tylko muzykę -.- Słyszałem że ten sposób na roota jest jakiś wadliwy i nie bezpieczny więc czekam może ktoś się jeszcze wypowie bo ja ten telefon mam dokładnie od 31 grudnia i szkoda było by coś uszkodzić.

Dlatego nie lubię Xperii... na telefonach Sony, jeśli wykonasz roota, jest ryzyko popsucia czegoś, np. aparatu. :)

Toś mnie pocieszył :x

Opublikowano

Bez roota się nie obejdzie.

Ahh ja nie mogę w ogóle w nim znaleźć tego trybu debugowania -.- w Framaroot wywala mi błąd #7 -.- Szczerze, jest w stanie ktoś mi wyjaśnić czemu te pedały zablokowały możliwość przenoszenia aplikacji z pamięci wew. na kartę SD ? Komu to k... przeszkadzało :(

Opublikowano

To system Android, a nie te pedały czy siodełka. xD PS Dlatego korzystam z CyanogenModa 7.2 z wyglądem KitKat'a, który jest jednym z najlepszych romów jakie powstały, bo można w nim zmieniać dosłownie wszystko. :)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

To system Android, a nie te pedały czy siodełka. xD PS Dlatego korzystam z CyanogenModa 7.2 z wyglądem KitKat'a, który jest jednym z najlepszych romów jakie powstały, bo można w nim zmieniać dosłownie wszystko. :)

Ale co to jest ten CyanogenMod ? To jakiś system zmodowany jak np. WinXP z nakładkami z visty itp. czy co to jest ? :P

Opublikowano

Root nigdy nie niszczył gwarancji i nie rozumiem co za laiki uwierzyły w te bajki o stracie gwarancji.

Tak samo CyanogenMod nie niszczy gwarancji w telefonach Google Edition.

0LsM05U.png

Opublikowano

Kurczę, patrzyłem na tego CyanogenMod'a ale nie mogę znaleźć go pod mój telefon :/ No to chyba nic nie zrobie. Wersje androida mam 4.2.2, może ktoś pomoże mi zrootować ten telefon bo to co znajdę w google nie działa bo nie mam opcji w telefonie z debugowaniem usb a framaroot wywala błąd #7. Jest jeszcze jakiś sposób ?

Opublikowano

Powyższy film przedstawia jak włączyć "opcje programisty" w telefonach z androidem 4.x (w tych opcjach będziesz miał debugowanie).

http://darmowyinternet.net/forum/temat-latwy-root-android-dla-wszystkich-urzadzen-z-kazda-wersja-androida_183

Tutaj masz jak zrootować każde urządzenie z androidem (debugowanie potrzebne :DDDD).

Za opcje programisty już masz Like :P Teraz zobaczę czy ten program mi pomoże i dam edit :)

EDIT: Że tak powiem chinoli wole się nie tykać poszukam czegoś innego

Opublikowano

Heh, jednak spróbowałem jakimś chinolem podajże vRoot i działa tyle że teraz w aplikacjach typu App2SD pokazuję że telefon nie posiada takie funkcji -.- Superuser zainstalował mi się oczywiście chiński co sprawia że za wiele to ja tam nie zdziałam :D

Opublikowano

Jest wiele programow do rootowania telefonów. Jaki błąd Ci wyskakuje?

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Jest wiele programow do rootowania telefonów. Jaki błąd Ci wyskakuje?

W SuperOneClick związany ze sterownikami. A po sprawdzeniu wszystko jest jak należy. W framarott wywala błąd #7 a do tego nie znalazłem o co chodzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...