Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie mogę zbootować płyty

Juri.

Pytanie

Opublikowano

Cze, mam starego lapka HP Compaq 6720s. Ma on bardzo dziwnego biosa. Przeszukałem google i nie mogłem znaleźć poradnika jak zbotować płytę, ponieważ chce zrobić format dysku.

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz żle nagraną płyte? ;D

A jak upierasz sie ze jest nagrana dobrze to podczas włączania naciśnij F12 i będzie takie menu :_: I wybierz cd/floppy itd.. W końcu odpali.

Opublikowano

przy starcie pisze jaki klawisz nacisnąć by wyszło menu botowania z napędami , łownie ESC, F10 albo F12

nie zaszkodzi jak sobie sam sprawdzisz wszystkie klawisze funkcyjne jest ich aż 12 ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Masz żle nagraną płyte? ;D

A jak upierasz sie ze jest nagrana dobrze to podczas włączania naciśnij F12 i będzie takie menu :_: I wybierz cd/floppy itd.. W końcu odpali.

Nagrywarka i płyta jest dobra, przed próbą instalacji na moim kompie była instalowana na innym. Z nagrywarką też nic nie mam, bo gry z płytki bez problemu instaluje.

Co do f12 próbowałem i nie działa.

Opublikowano

esc nic nie robi, f10 uruchamia coś do biosa podobnego, ale to nie jest bios, f12 to samo. Inne klawisze nic nie robią. Mam ustawione

USB CD-ROM - Firts

Mimo to nic się nie włącza.

Opublikowano

Polecam sprawdzony sposób. Możesz

a) uruchamiać ponownie laptopa i za każdym razem wciskać inny przycisk "Fx"

b ) wcisnąć wszystkie na raz :D

Opcja b zawsze działa tylko potem nie wiadomo, który to był xD

Wyskoczy ci okienko z wyborem źródła będzie pewnie dysk i cd-rom...

Albo możesz w biosie przestawić bootwanie na cd-rom w pierwszej kolejności.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...