Rassmuser Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witam. Mam pytanie co do tej żarówy. Wiem że można zmienić sobie ten obrazek żarówy na co się chce, tylko czy trzeba mieć cały XVM czy wystarczy mieć same foldery i w odpowiedni folder wkleić swój obrazek ? Nie chcę żadnych zmieniać wyglądu tylko samą żarówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Niestety trzeba mieć XVM. Można też na około, tzn przez kombinowanie w plikach gry, ale za dużo zachodu z tym będzie, ponieważ to jest ukryte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Znalazłem ten temat lecz ciężko przetłumaczyć nie które rzeczy :/ http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/282983-make-your-own-sixth-sense-simple/ Edit: Próbuję coś działać z tego linka. Jak mi się uda to napiszę po polsku (bo google translator kiepsko tłumaczy) jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 This works for patch 8.8 to replace the light bulb ONLY with your picture without any thing else added) Coś o 8.8, nie wiem czy teraz będzie to działać. Możesz spróbować, ale trzeba dużo się męczyć z wyciąganiem plików z gry, ściąganiem jakiś dziwnych programów, bo nie da się tego zrobić w paincie/photo shopie jak w przypadku XVM'a. Na Twoim miejscu w grałbym tego moda, przy okazji mając jego funkcje, które bardzo ułatwiają rozgrywkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Wgrałbym sobie ale nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś prostego XVMa bo ja dużo nie chcę tylko same te staty graczy podczas bitwy. A co do tego co podałem to chyba nie uda mi się tego zrobić bo jakimś cudem brakuje mi pliku który jest tam podany nie wiem jak to możliwe... Edit: Już znalazłem W poradniku był zły podany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kYRA. Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Pamiętaj, że mamy patch 8.10, a nie 8.8 i możliwe, że pliki się zmieniły podczas aktualizacji. Zawsze możesz sobie wywalić nie potrzebne mody z XVM`a, ale nie wiem czy będzie działał. Jak chcesz to tu masz prosty XVM ze statami u tego youtuber`a: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Ok zrobiłem i działa na wersji 8.10 Mi to zajęło ok 5-8 min. Poradnik już podałem na forum World of Tanks więc podaję i tutaj: Więc: 1. Znajdź plik: (domyślnie) C:\Games\World_of_Tanks\res\packages\gui.pkg 2. Zrób kopię tego pliku w innym folderze, nazwijmy go np. Temp 3. Programem 7-Zip lub Winrar rozpakuj ten plik. 4. Będziesz miał folder o nazwie "gui", otwórz go, następnie folder "scaleform". 5. Znajdź plik battle.swf 6. Pobierz program SWF Decompiler (link: http://www.free-decompiler.com/flash/ ) 7. Uruchom program i kliknij Open... 8. Zaznacz ten plik battle.swf i kliknij Open 9. Po lewej będziesz mieć 6 folderów. Rozwiń plusem folder "images" 10. Znajdź plik "DefineBitsLossless2 (515), zaznacz go i na dole kliknij Replace 11. Zaznacz swój plik który chcesz podmienić za żarówkę z WG (może to być obraz *jpg, *gif, *png.) i kliknij Open 12. Wtedy żarówka z WG zamieni się na Twój obrazek. 13. Na górze kliknij Save i zamknij program. 14. Wejdź do folderu: (domyślnie) C:\Games\World_of_Tanks\res_mods]0.8.10\gui\scaleform i wklej tu ten zmieniony plik battle.swf I ciesz się swoim obrazkiem zamiast żarówki W oryginalnym poradniku jest podany plik "DefineBitsLossless2 (513) a nie jak ja podałem (515) ponieważ u siebie nie znalazłem 513. Ale gdy zaznaczycie dany plik to pokaże wam się po prawej co to jest. Sprawdzone i działa mi. Pamiętajcie tylko że oryginalna żarówka z WoTa jest rozmiaru 167x210 więc nie przesadzcie z rozmiarem swojego obrazku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotoran Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 podczas zapisywania pliku z jakim rozszerzeniem mam zapiasć ? swf czy jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Takie jakie było, czyli swf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotoran Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 nie działa.. żarówa nie wyskakuje... zapisuje domyślną żarówe co scaleform battle.sfw i nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie bardzo rozumiem co napisałeś w tym poście powyżej. Popraw i ci odpiszę. Btw. masz jakieś mody wgrane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie bardzo rozumiem co napisałeś w tym poście powyżej. Popraw i ci odpiszę. Btw. masz jakieś mody wgrane ? Mody nic do rzeczy nic nie powinny mieć, ponieważ Ty zmieniasz pliki gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tak Juri, zmieniam pliki gry ale później ten plik battle.swf wklejam do folderu gdzie poniekąd są mody instalowane ( C:\Games\World_of_Tanks\res_mods]0.8.10\gui\scaleform ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tak Juri, zmieniam pliki gry ale później ten plik battle.swf wklejam do folderu gdzie poniekąd są mody instalowane ( C:\Games\World_of_Tanks\res_mods]0.8.10\gui\scaleform ). Ty nie masz tego do modów wklejać, tylko tam gdzie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Nie wkleisz tego spowrotem Juri. Bo plik gui.pkg został rozpakowany i nie spakujesz z powrotem (to nie jest archiwum rar, a po za tym w oryginalnym poradniku jest tak samo podane jak napisałem) chyba że jakimś innym sposobem. Ja wkleiłem tam gdzie napisałem i mi działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JugensiK Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Wklejasz do res mods, faja ma filmik to zobacz jak to ma wyglądać. ExMod WoT SP ExLider MMT exMentor http://www.twitch.tv/jugensik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotoran Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 nie potrzebnie napisałem tą wiadomośc @edit. ... nie chce się spinać ale jak już ktoś coś takiego piszę to proszę dokładniej.. zapisuje tam gdzie faja do pliku swf albo png i nie działa no szlak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 nie potrzebnie napisałem tą wiadomośc @edit. ... nie chce się spinać ale jak już ktoś coś takiego piszę to proszę dokładniej.. zapisuje tam gdzie faja do pliku swf albo png i nie działa no szlak... Otwórz plik z którego wyciągałeś ss'a żarówy WinRarem. Następnie usuń plik z żarówą i zastąp go obrazkiem którego chcesz używać, nadając mu tą samą nazwę którą miała żarówa (szósty zmysł, po angolsku). Po tym uruchamiasz grę i masz już nowy obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Wklejasz do res mods, faja ma filmik to zobacz jak to ma wyglądać. nie potrzebnie napisałem tą wiadomośc @edit. ... nie chce się spinać ale jak już ktoś coś takiego piszę to proszę dokładniej.. zapisuje tam gdzie faja do pliku swf albo png i nie działa no szlak... Nieeeeeeeeeeeeeeee Panowie nie. To nie jest to co Faja pokazał. Napisałem tam wyżej i napiszę znowu. Faja pokazał jak zrobić swoją żarówkę gdy macie wgranego XVM. A ten sposób który ja podałem dotyczy graczy którzy nie mają XVM więc to jest różnica. Zmieniony plik battle.swf wklejamy do folderu: res_mods]0.8.10\gui\scaleform Jeśli nie mamy takich folderów to po prostu tworzymy je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotoran Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 to ja muszę mieć perk żeby ta żarówka mi się pojawiła ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juri. Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 to ja muszę mieć perk żeby ta żarówka mi się pojawiła ? Tak musisz mieć. Jest to tylko podmiana plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotoran Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 aaa, to wszystko jasne czemu nie chciała mi się pojawiać. sory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rassmuser Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 to ja muszę mieć perk żeby ta żarówka mi się pojawiła ? Koleś rozwaliłeś system tym pytaniem hahaha nie no spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.