Faraonek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Cześć, piszę pierwsze w życiu makro do metina i chciałbym zarządzać myszką na zminimalizowanym oknie. Przeczytałem masę tematów, ale z żadnego nie wyciągnąłem tego czego potrzebuję. Program piszę w C++ z użyciem funkcji PostMessage. Początkowo próbuję na kalkulatorze. Oto funkcja, która według tego co znalazłem w Internecie powinna działać. void MouseClick(int x, int y) { HWND handle = FindWindow(NULL, "Kalkulator"); PostMessage(handle, WM_SETCURSOR, 0, MAKELPARAM(x,y)); Sleep(500); PostMessage(handle, WM_LBUTTONDOWN, 0, MAKELPARAM(x,y)); PostMessage(handle, WM_LBUTTONUP, 0, MAKELPARAM(x,y)); } Co najdziwniejsze klawisze na ukrytym oknie działają bez problemów. Byłbym bardzo wdzięczny za wskazówkę . PS. Jak to jest obecnie ze skryptami *.py do metina? Da się je zainicjować na nowym cliencie? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.