BeFameous Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzień Dobry, cześć, witam. Z góry przepraszam za taką nazwę tematu, ale nie wiedziałem jak ją dokładnie określić. Mam problem z tabletem, na którym oczywiśćie jest Android (najnowszy). Filmy na YouTub'ie się zacinają - Internet jest bardzo szybko, na innych urządzeniach przenośnych youtube śmiga. Bateria bardzo szybko się rozładowywuję. I pytanie jest takie, czy da radę jakoś zapobiec tym dwóm rzeczom? Za kazdą udzieloną odpowiedź nagradzam. Odnośnik do komentarza
Freakzzz Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zapewne na tablecie masz ustawioną opcję HD, dlatego się wolniej ładują i zacinają, co także wpływa na żywotność baterii. Dobrym rozwiązniem jest poprostu kupno tej, która ma więcej MAh. Możesz również "zabić" procesy działające w tle za pomocą menadżera zadań. RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H PROFIL STEAM → CLICK Odnośnik do komentarza
PLpolischPL Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ściągnij taskkillera, tak jak powiedział kolega wyżej usuwa aplikacje w tle, nie podałeś modelu, u mnie na dziadowskim overmaxie wystarczyło usunąć dane lub pamięć podręczną "internet" i znów latał jak szalony. Co do yt zobacz ustawienia czy rzeczywiscie masz HD a bateria, no cóż jak się jest pod WiFi i jest w użytku to bataria dość szybko pada - wszystko pisałem na przykładzie mojego tableta Odnośnik do komentarza
Razeer123 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ściągnij taskkillera, tak jak powiedział kolega wyżej usuwa aplikacje w tle, nie podałeś modelu, u mnie na dziadowskim overmaxie wystarczyło usunąć dane lub pamięć podręczną "internet" i znów latał jak szalony. Co do yt zobacz ustawienia czy rzeczywiscie masz HD a bateria, no cóż jak się jest pod WiFi i jest w użytku to bataria dość szybko pada - wszystko pisałem na przykładzie mojego tableta Pls nie kalecz. Zobacz sobie wyniki przed Task killerem i po - często są gorsze. Android sam radzi sb z usuwaniem nie działających aplikacji, tako syf daje prędkość na 20 sekund może a potem jest normalnie. Mojemu koledze task killer tylko obciążał system. Pisze się Polish ;-; Do autora - nazywaj jakoś tematy, bo tak to dostaję powiadomienie od TT, że ktoś dodał temat o nazwie ,Pomocy!'... Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę. Odnośnik do komentarza
bobo2201 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 1. Są alternatywy dla tej aplikacji YouTuba, którą posiadasz. Oficjalna nie działa zbyt poprawnie (przynajmniej u mnie). 2. Co do tabletu, to niektóre chodzącałe dnie, niektóre nawet nie 6 godzin. Zmniejsz jasność ekranu, ściągnij aplikację oszczędzającą energię i wydajność baterii podskoczy. Odnośnik do komentarza
Razeer123 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Pobierz sobie Greenify - ta aplikacja pomoże Ci oszczędzić baterię Potrzebny root - ona ich nie zamyka jak nic nie warty task killer - ona je hibernuję przez co telefon działa także szybciej Polecam. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oasisfeng.greenify&hl=pl Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.