Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sterowniki nvidia nie widzą twojej karty?

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, miałem ostatnio z tym problem i wiem, że dużo osób też go może mieć. Stąd ten poradnik. Wiesz jaką masz kartę graf, pobierasz sterowniki, odpalasz program nvidi i co? Nie można odnaleźć twojej karty graficznej. Tyczy się to starszych modelów i laptopów z tymi kartami.

Więc, wchodzimy na stronę:

http://www.laptopvideo2go.com/drivers

I wpisujemy dane o które nas prosi. Skąd je wziąć? Wchodzimy do menadżera urządzeń (Mój Komputer -> Właściwości -> Menadżer Urządzeń) i otwieramy zakładkę karty graficzne.

Tutaj są dwie opcje, może wykryć naszą kartę jako:

• Np: GeForce 8400M GT
  • Lub Standardowy Sterownik VGA

W obu przypadkach klikamy PPM na naszą kartę i wybieramy właściwości, potem szczegóły. Rozwijamy tabelkę i wybieramy Ścieżka występowania urządzenia.

Wpisujemy te dane na naszą stronkę, oraz zaznaczamy nasz system operacyjny. Wybieramy najnowsze dostępne oprogramowanie. Akceptuje tam wszystko. Pobieramy i plik inf i sam sterownik.

Gdy już to pobierzemy rozpakowujemy sterownik i wchodzimy do folderu Display.Driver i tam wklejamy nasz plik inf. Teraz próbujemy zainstalować nasz sterownik. Gdy instalacja się uda, resetujemy komputer i cieszymy się działającym sterownikiem :)

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Hahahhaahha, gówno. Nie wykrywa :). Jak nie miałem tego przypadku to nie pisz. Nie wykrywa i koniec :). A po zmodyfikowanu pliku inf od razu działa :). Możesz podać identycznie wszystko na stronie nvidii, ale w starszych modelach tych kart(chodzi o mobilne) nie wykryje :). Poza tym na stronie producentów laptopa sterowniki są do systemu, który oni wgrają domyślnie :)). Ja miałem ten problem po przejściu z visty 32bit na win 7 64bit :). Sony nie dał tych sterów :)

2ivh0ly.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...