Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zacinanie się gry

xFifekHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem, a mianowicie to, że wczoraj kupiłem BF3, ściągnąłem i zainstalowałem. Gram sobie, jak na pierwszy minuty przystało lamiłem, grałem 20 minut i nagle ekran stoi w miejscu, dźwięk słyszę ten sam, a dokładniej powtarza się ostatni ułamek sekundy jaki słyszałem. Nie mogłem nic zrobić poza restartem kompa. Nie mogłem nawet menedżera zadań otworzyć. Myślałem, że to normalne przy pierwszym uruchomieniu i to był koniec dnia. Dziś rano wstaję chcę popykać i znów, 20 minut gry i nagle wyskakuje ten sam problem. Nie wiem czy to normalne, czy nie. Dziś miałem to już trzy razy. Pytam się teraz, jak to naprawić? Bo po tych kilku razach doszedłem do wniosku, że to nie jest normalne.

Mój komputer:

Procesor: Intel Core 2 Duo E7500

Karta graficzna: NVIDIA GTS 250 1GB

Ram: 4GB

System: Windows JG Seven

Zastanawiam się czy to nie wina karty graficznej.

Gram w rozdzielczości największej na monitorze czyli 1650x1080, na niskich ustawieniach. Gra śmiga ładnie czasem przycięcią na Ultra, ale wole na Low, bo jednak chcę wyciągnąć jak najwięcej FPSów.

Opublikowano

Ta karta nie nadaje się do grania, przeczyść system ccleanerem, przed włączeniem gry powyłączaj niepotrzebne usługi np gg, skype

Opublikowano

CCleanerem robię codziennie rano i wieczorem czyszczenie. A karta, no wiedziałem, że to pewnie przez nią. A teraz tak, mam maxymalny budżet 500 zł. Jaką kartę do tego komputera kupić? Tylko taką, która nie będzie się marnować, bo ten procesor, nie oszukujmy się, jest słaby.

Opublikowano

O karte zapytaj sie w dziale "Komputery" na MPC ;)

Tu niewidze zadnego inneo powodu zacinania sie gry poza wymiana karty graficznej ;)

Og. polecilbym 7770 radeona :)

Lecz jak mowilem zapytaj sie w dziale "Komputery" :)

Pozdrawiam xD

Piteraskwiat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...