Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Mainowanie AD Carry

mictar50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od poczatku gram w lola ale po 2 sezonie zrobiłem sobie "przerwe" i teraz chce sobie znowu pograc. Kiedys mainowałem AD carry i grając tylko nimi doszedłem do ~2k elo. Kiedys na niskich dywizjach było bardzo ciezko o supporta. Po tych ostatnich wielkich zmianach coś się zmieniło? Wiecej ludzi gra supportami? Czy moze lepiej sobie pograc na innej lini i carrowac gierki?

Opublikowano

zazwyczaj ktoś gra supportem ale teraz to raczej Supporty pod power np. annie, fidle co do adc jak masz mchanike to graj;)

"Zamilcz Chłopie zanim Cię zakopie" 52 Dębiec

Opublikowano

Supportów jest teraz więcej,niestety w obecnych czasach grając ADC i mając słaby team wiele nie ździałasz,teraz w mecie jest lucian/quinn/varus itp.(głównie ten 1)

Opublikowano

na niższych ligach jest więcej supportow niż kiedys, ale w mecie teraz jest taka annie, leona, taric, sona, thresh bo reszta jest średnia porównując do nich

do wymienionych adc nadal cait i trist są silne, mf jest out of meta

­

Opublikowano

Dobre picki na dzisiaj to:

-Quinn

-Lucian

-Jinx
-Vayne (może trochę mniej po trinketach)

-Caitlin (dalej dobra sytuacyjnie)

-Tristana

Co do twojej MF, ostatnio wypadła trochę z mety - jest wiele lepszych adc od niej.

Opublikowano

Supportów jest teraz więcej,niestety w obecnych czasach grając ADC i mając słaby team wiele nie ździałasz,teraz w mecie jest lucian/quinn/varus itp.(głównie ten 1)

Dlaczego malo zdziałam? Grajac AD carry jeżeli umiem sie pozycjonowac to jedynie assasyni sa problemem. Wystarczy ze bede mial 2 tankow w teamie ktorzy posluza mi jako mieso armatnie a ja reszte zalatwie. Kiedys grajac na niskim elo z kolega supp+adc bylo cos takiego jak wczesna dominacja lini i sfeedowanym adc ktory klepiej ci 500 kryta kiedy ty masz 2k hp i najczesciej konczylo sie surrem albo win w 20 minucie. Nadal bedzie dzialac takie cos?

Opublikowano

Dlaczego malo zdziałam? Grajac AD carry jeżeli umiem sie pozycjonowac to jedynie assasyni sa problemem. Wystarczy ze bede mial 2 tankow w teamie ktorzy posluza mi jako mieso armatnie a ja reszte zalatwie. Kiedys grajac na niskim elo z kolega supp+adc bylo cos takiego jak wczesna dominacja lini i sfeedowanym adc ktory klepiej ci 500 kryta kiedy ty masz 2k hp i najczesciej konczylo sie surrem albo win w 20 minucie. Nadal bedzie dzialac takie cos?

teraz spadl poziom.. coraz czesciej nie masz tych 2 tankow w teamie bo masz olafa z berserkami hydra i phantom dancerem.. zalezy, jezeli wygrasz linie gre nie koniecznie. gralem na corkiego 8/0 w 10 minucie ja naszczescie snowbollowalem zedem i wycarrowalem. on tez wygral linie w ktorejs minucie i przegral gre no nie wiem jak to bedzie..

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Ale pierdoły gadacie... Teraz jest wielką trójka adc sivir lucian jinx. Cait jest ok ale sivir tak ją kontruje że aż przykro patrzeć

Opublikowano

Chodzi bardziej o to że nie masz dobrego teamu to leci na Ciebie focus np. od fizz'a to nawet z feedem nic konkretnego nie zdziałasz-musisz mieć dobry cover oraz tanków w teamie.

Opublikowano

Sivir, Lucian, Jinx, Cait - niczym innym se nie pograsz na ADC.

oczywiscie ze pograsz nawet urgotem jesli chcesz, nikt nie zabroni.

w dzisiejszej mecie coraz mniej oplaca sie grac adc bo w 30 minucie i tak taka shyvana z topa z 250 cs i 3 itemami wgniecie cie w ziemie(bo na soloq w 80% to team ma w adc wyjebane), na low elo majac kolege na supporta mozna grac setupy bruiser support jak np rengar leona czy jarvan leona jarvan pantheon etc, ktorymi defacto zdzialasz wiecej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...