Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Auto it i margonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym napisać expbota do gry przegladarkowej margonem.pl

Czytałem trochę o autoit ale jestem w tym zielony.

Nie mogłem znaleść poradnika który opisałby jak stworzyć bota.

wszystkie tuty jakie czytałem opisują funkcje i możliwości autoit a nie jest opisane jak go używać.

1.Chcąc stworzyć bota,nie wiem od czego zacząć.

****************************************************************************************************************************
Nie wiem jak to zrobić że np. : Robie sobie GUI i robie tam załuszmy 3 klawisze .

"Start" , "stop" i " Exit" i chce zeby kazdy za cos odpowiadał,
Exit za wyjscie
stop za zatrzymanie wszystkiego
i start za odpalenie bota.

JAK TO ZROBIC?

Bo jak stworze GUI to moge sobie tam dobierać jakie klawisze chce itp ale nie wiem jak zrobić zeby dany klawisz odpowiadał za jakaś akcje.

Chodzi mi o to ze np : klikam "START" w moim zrobionym z trzema guzikami GUI (start,stop,exit) i odpala sie np firefox.
*****************************************************************************************************************************

Drugie pytanie brzmi:

*****************************************************************************************************************************
2.jak zrobić zakladke w oknie GUI?
Że ,np: Byłyby 3 zakladki , w 1 byłby autologin , w drugiej miejsce expa: , a w trzeciej cos tam.

3.Jak zrobić zeby po odpaleniu gry mozna bylo w GUI wybrać sobie na czym bedziemy expic? chodzi o to ze w GUI (w jednej z zakladek by bylo np: expowiska a w tych expowiskach do wyboru : np :króliki,orki,harpie.

i ktos klika "kroliki" to postac chodzi i klika na same kroliki ,ktos klika na "orki" to bot ubija same orki itd.

4.

Jak zrobić Auto login? ze w 1 zakladce (1 z trzech) wpisujemy swoj login i haslo i opcjonalnie zaznaczamy "auto login" i klikamy "start" i włącza sie stronka margo z zalogowana postacia.

W SKRÓCIE :

Proszę o poradnik jak wykonać bota do tej gry,mam duuuzo czasuuu i zaalezy mi zeby zrobic tego booota.

Niechce komentarzy typu ze jak nie pojmuje tego to nie mam po co sie zabierać za autoit itp bo skoro nie pojmuje to poradnik jest od tego żeby mi wytlumaczyc.

Mogłby ktos zrobic tego tuta ?
Nie ma nigdzie poradnika jak zrobić bota do margonem w autoit.

Proooooosze :)

Opublikowano

tego nikt ci nie napisze skoro do wszystkiego są tutoriale obszerna pomoc w programie i na forum , sam musisz opanować jak złożyć w całość funkcje i obsługę gry.

skoro dysponujesz dużym zasobem czasu naucz się jak to zrobić a nie zlecaj wykonania gotowego

zrób cokolwiek i dopiero wróć z problemem na forum

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

robem- napisałem na koncu mojego pytania,ze nie chce odpowioedzi typu : sa tuty itp ,czytales wogole to co napisalem?

Auto it nie jest stworzony tylko do robienia botów i jest o nim tyle informacji ze nie wszystko jest mi potrzebne do tworzenia bota.

Chcialem od was poradnik NIE JAK UZYWAC AUUTO IT tylko JAK ZROBIC W AUTO IT BOTA .

zebyscie napisali po kolei co bedzie potrzebne ...

czego sie nauczyc bo czytalem poradniki od Yubasek i heniucos tam -cale forum autoit.xaa.pl przestudiowalem,

i na ty mforum tez czytalem wszystkie poradniki na temat auto it.

Chciałbym zebyscie wypisali w punktach co jest potrzebne do tworzenia bota.

DO tej pory udało mi się stworzyć tyle że odpalam scite ,naciskam F5 i wyskakuje okienko,za 5 sekund drugie,klikam ok i włącza sie firefox ,wpisuje sie adres margonem .pl i klika zaloguj ,NIc wiecej nie probowalem zrobic bo DO TEGO JEST MI TO PIEPSZONE GUI POTRZEBNE dlalatego sie PYTAM JAK PRZYPISAC JAKAS FUNKCJE DO KLAWISZA NA GUI.bo mozna robic tak jak robie teraz ale na dluzsza mete to nie ma sensu bo ja chce bota odpalac z klawiszy na gui a nie ze naciskam F5 i samo sie wszystko klika

napiszcie mi w pkt co jest do teggo bota potrzebne blagam was.

Krok po kroku,tak jak byscie sie postawili na moim miejscu,inaczej powiem "wyltumaczcie mi jak dla debila " bo nie wiem jak mam piosac zebym dostal odpowiedz ktorej oczekuje,

Opublikowano

Wszystkiego. Naprawdę wszystkiego, zresztą wcześniej wyjaśniłem i odpowiedziałem ci na twoje pytania z @topic, jeśli liczysz na gotowca to możesz spadać na inne forum bo nikt ci takiego nie zrobi. Najlepiej to zrobić w C# na WebBrowser albo HTTPWebRequest, ale jestem prawie pewien że tego nie ogarniesz.

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...