Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

włancza sie,bluescreen,resetuje sie

lev25

Pytanie

Opublikowano

Witam mam problem z laptopem

pewnego dia w południe około godziny 14 mój laptopzaczoł sie strasznie ciąć wcześniej tak nie bylo,więc wyłączyłem go i włączyłem , podczas włanczania włancza sie jest przez chwile ciemny ekran następnie wyskakuje blu screen <niebieski ekran> na kturym pisze że system windows napotkał błąd należy uruchomić ponownie (ukonczono 0 %) nawet tego nie zdąży sie przeczytac i sie sam resetuje i pojawia sie wtedy przygotowywanie automatycznej naprawy następnie na około 25sek jest czarny ekran następnie znowu bluscreen i sie to tak powtarza w nieskończonność POMOCY COMAM ZROBIC ZEBY NIE MUSIEC PLACIC W SERWISIE PROSZE O JASNE WYJASNIENIA Z GÓRY DZIĘKI

I PRZEPRASZAMZA ORTOGRAFIE

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem pewien czy jest sens takiej zabawy z odczytywaniem tego litera po literze - niedawno naprawialem PC'ta z bluescreen'em zadzialal chkdsk zbootowany z cd.

Szukalem w necie jak odczytac bluescreen'a i podobno error (bluescreen) zapisuje sie w jakims log'u. Sa programy ktore te logi odczytuja. Nie mam linkow, ale mozesz to szybko znalezc - od czego jest google(wpisz:jak odczytac bluescreen)

Ja na twoim miejscu zaczal bym od chkdsk (jak wczesniej pisalem - zbootowanego z cd) i podobnych napraw. Jak to nie pomoze pozostaje przywracanie systemu (jak to jest stary lapek to moze byc wiba uszkodzonego RAM'u albo twardego dysku)

Powodzenia :)

Opublikowano

spróbuj uruchomić tryb awaryjny, wejść w start>ppm na mój komputer>właściwości>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie i w "awaria systemu" odznacz automatycznie uruchom ponownie. uruchom komputer ponownie i przy BSOD'zie spisz kod po słowie STOP:

@up kurwa nie spam, nie pomagasz a piszesz zjebane rzeczy.

Opublikowano

po pierwsze popraw ortografię bo po przeczytaniu całych wypocin zrozumiałem tylko "ciemny ekran" oraz "niebieski ekran" no może jeszcze kilka pojedynczych słów

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...