Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

L4D2 - duży ping

saints

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś pobrałem sobie tą gierkę na steama. I grałem z kolegą ja mam neta 512kb/s a ona 1mb/s. No i on założył grę, miałem ping 110 - najgorsza grafika, za to on na normalnej 5. Jak ustawiłem zalecaną grafikę to miałem ping w porywach do 200 i lagi.

Grałem sam też miałem ping niezbyt ciekawy. Ktoś mi wytłumaczy dlaczego? W innych grach mam od 60 do 70.

Opublikowano

Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale kolega miał 5 pingu, bo to pewnie on hostował grę, stąd ta różnica.

Net przez kabel czy Wi-Fi?

Powyłączaj wszystkie zbędne procesy w menedżerze zadań, głównie te które korzystają z internetu, ściągnij jakiś program do optymalizacji łącza, polecam np. CFosSpeed.

Opublikowano

On miał niski ping bo to on założył grę. Wyczyść folder temp, sprawdź, czy nic nie blokuje Ci łącza. Jeśli masz router to dobrze by było, żebyś się przeniósł (jeśli masz laptopa) bliżej niego.

1389013997-U952019.png

Opublikowano

Też mam ping 110 / 150 gdy ktoś inny hostuje gre. To jest zwyczajny bug nie tak jak w cs 1.6 - to on HOSTUJE nie server

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...