-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
andreew01
andreew01
Sprawa jest prosta.Łokciem potrąciłem źle zakręconą butelkę coli,połowa biurka zalana.Ale co tam biurko.Trochę płynu spłynęło za biurko,a tam stał mój komp.Podczas zalania był włączony,oczywiście natychmiast go wyłączyłem i odłączyłem od zasilania.Mam obudowę Zalmana,która u góry ma taką kratkę,chyba każdy wie o co chodzi.W każdym bądź razie trochę płynu zostało na tej obudowie,ale podejrzewam,że troszkę się dostało do kompa.Od tego czasu minęły dwa tygodnie,a przez ten czas komputer zaciął mi się trzykrotnie.Nigdy wcześniej się nie zacinał.Jest to dość specyficzne "zacięcie',gdyż widok lekko się przyciemnia i już nic nie można zrobić.W dodatku urządzenia zaczynają jakoś wariować,np w klawiaturze dioda oznaczająca,że CAPS LOCK jest włączony gaśnie,mimo,że wcześniej się świeciła,tak jakby klawa wg nie była podłączona do kompa.
Ogólnie te zacięcią nie są dla mnie uciążliwe,ale tak sie zastanawiam...cola jest żrąca,więc czy to możliwe,że stan mojego komputera może się pogorszyć ? Mam tego pc od 8 miesięcy,a ma bodajże dwuletnią gwarancję,więc nie chce go "otwierać",a z zewnątrz nie widać,żeby cokolwiek było zalane.Miał ktoś kiedyś podobny przypadek ?
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.