Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra postać do dropu na 35 lvl'u

Riuez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Na wstępie chciałbym napisać,że jest wiele podobnych poradników,ale każdy czymś się od siebie różni, mam nadzieję, że znajdziecie tu coś, czego nie było w żadnym innym.

Spis treści

1. Którą postać wybrać?

2. Ekwipunek

3. Skille

4. Gdzie dropić?

Którą postać wybrać?

Mamy do wyboru 2 postacie: surę WP oraz wojownika Body. Stworzenie dobrej postaci będzie wymagało dużego wkładu yang oraz dużej ilości czasu. Zacznę od plusów i minusów sury WP.

+ Skille dodające atak oraz zwiększające obrone

+ Tanie księgi umiejętności (w porównaniu z bodym)

- Ciężko jest znaleźć dobry ekwipunek na surę

- Bez zielonych potek, ze słabymi skillami oraz ze słabą bronią niszczenie metinów zajmie nam sporo czasu

Teraz wojownik Body.

+ Duża siła ataku

+ Duża szybkość ataku

+ Łatwiejsze znalezienie eq

+ Możliwość posiadania broni dwuręcznej

- Drogie księgi umiejętności

- Mała wytrzymałość

Ekwipunek

Ze zbroją oraz bronią mamy łatwiej, ponieważ na 20 lvl dostajemy 3 dodania oraz 3 zmianki, dzięki czemu można wybonować zbroję/broń.

Wystarczający ekwipunek dla sury WP:

FMS +9 KD +3/4 do expa śr 25+

Zbroja na 26/34 lvl +8/9 z KD +3/4 2k hp, najlepiej byłoby wsadzić jeszcze 10% obr. do PŻ.

Wyzywka +8/9

Ebonitowe Kolczyki +8/9

Bransoleta 1/1,5/2k hp

Naszyjnik 1/1,5/2k hp

Buty 1/1,5/2k hp

Bojowa +9/Pięciokątna +8/9 mile widziane NNO

Z takim ekwipunkiem można chodzić na metiny Cienia, Twardości i Diabła.

Wojownik Body:

FMS/RIB +9 KD +3/4 do expa śr 25+ (Jeżeli mamy do wyboru pomiędzy FMS'em śr np. 30, a takim samym RIB'em bierzemy RIB'a)

Zbroja na 26/34 lvl +9 z KD +3/4 2k hp, najlepiej byłoby wsadzić jeszcze 10% obr. do PŻ.

Żelak +9

Ebonitowe kolczyki +9

Bransoleta 1/1,5/2k hp

Naszyjnik 1/1,5/2k hp

Buty 1/1,5/2k hp

Pięciokątna +7/8/9 mile widziane NNO

Z takim ekwipunkiem można chodzić na metiny Cienia, Twardości i Diabła. Jak widać, ekwipunek dla wojownika nie różni się prawie niczym od ekwipunku dla sury.

Skille

U sury WP mamy dwie możliwe drogi. Pierwsza to Ostrze -> Strach, a druga Ostrze -> Czarowana Zbroja. Oczywiste jest, że każdy skill musi nam wejść na 17 punkcie, jeżeli tak się nie stanie to:

a) resetujemy umiejętności u Starszej Pani

B) kupujemy Opaski Zapomnienia

Wojownik Body - tutaj jest tylko jeden wariant czyli Aura -> Berserk.

Gdzie dropić?

Jeżeli nie mamy za dobrego ekwipunku zarabiamy na taki bijąc metiny w m2 (mile widziana rękawica). Po zdobyciu wymienionego przeze mnie eq możemy udać się bić metiny Duszy, Cienia i Twardości na pustyni/Cienia w dolinie/Diabła na Sohan. Zalecam czytać każdą wydropioną Aurę/Berka lub Ostrze/Zbroje/Strach aż do G, wtedy można takie KU sprzedawać.

Poradnik napisany w 100% przeze mnie.

Opublikowano

Pisząc mała wytrzymałość chodziło mi o brak skilli dodających np. obronę, u bodego jest wręcz przeciwnie, berek zwiększa zadawane nam obrażenia.

Opublikowano

Wątpie, że z takim eq i skillami ok. m1-m2 damy rade ubić metki cienia i wyżej. Sam miałem dropa z eq podobnym i niskimi skillami to padał. Jednak dam + za prace

Opublikowano

Jeżeli spełnimy wszystkie wymogi to damy rade ubić każdy z tych metków, tylko będzie trudno. Wiem, bo sam miałem takiego dropka.

ZAKTUALIZOWANE.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...