Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podwyższony ping...

neXt15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, wczoraj w nocy grałem i miałem normalnie stałe 45 pingu podczas gry, a dzisiaj rano włączam i 135 pingu.

Przed 10 minutami skończyłem grę i również przez całą rozgrywkę ciągnąłem na 135 pingu...

Może to nie jest jakiś tam wielki ping, ale jednakże się go wyczuwa i jak dla mnie gra jest niekompfortowa.

Chciałbym się dowiedzieć czy to jest wina LoL'a czy jednak wina leży po mojej stronie/po stronie routera/dostawcy?

Oto wynik Speedtest robiony chwilę temu:

3210146522.png

1367996595-U582588.png

Opublikowano

U mnie wszystko było ok, więc chyba z lolem wszystko dobrze. Nic Ci w tle nie pobiera? Jakieś aktualizacje, cokolwiek.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

U mnie wszystko było ok, więc chyba z lolem wszystko dobrze. Nic Ci w tle nie pobiera? Jakieś aktualizacje, cokolwiek.

Wszystko mam powyłączane, Skype, Steam, nawet przeglądarkę... z routerem wszystko ok. a jak widzisz speedtest pokazuje 50 pingu...

Nawet strony internetowe ładują się poprawnie i nie ma żadnego problemu.

1367996595-U582588.png

Opublikowano

135 pingu, nie jest aż tak źle :P

Ja tam 3 dni temu miałem stałe 350-400, czasem skakało do 600.

Nie wiem czym jest to spowodowane, bo tylko przy lolu coś takiego się dzieje. Restart gry nic nie daje (przynajmniej w moim przypadku).

Z czego masz neta? Bo ja mam UPC i takie rzeczy zdarzają się ostatnio coraz częściej,

1994993994.png
Opublikowano

Każdy kto ma z UPC ma takie problemy ( w tym ja :< ).

Tutaj masz więcej info:

No i nareszcie jest jakieś sensowne powiadomienie. Myślałem że to coś z moim routerem jest nie tak i specjalista UPC przyjedzie do mnie we wtorek.. Chyba pora to odwołać, jeżeli nie tylko ja miewam takie problemy xD.

8372383248.png
Opublikowano

No i nareszcie jest jakieś sensowne powiadomienie. Myślałem że to coś z moim routerem jest nie tak i specjalista UPC przyjedzie do mnie we wtorek.. Chyba pora to odwołać, jeżeli nie tylko ja miewam takie problemy xD.

Jednak niepotrzebnie... super tłumaczenie google. :D

Dla wszystkich, aby zrozumieć. Wysoki ping jest spowodowane użyciem wymuszonego połączenia przez Amerykę do serwerów EUW i EUNE.

Na Reddit ten topic który dał użytkownik wyżej, jest ciągle aktualizowany

Mam nadzieję że to ustąpi jak najszybciej!

1367996595-U582588.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem aktualnie za granicą i ciągnę internet od kogoś. :D

Na speedtest pisze 35 pingu, robiłem test z 3 lub 4 razy.

Gdy zacząłem grę, to ping na początku wzrósł do 300, a następnie nawet do 10.000. :O

Co zrobić żeby mieć stałe chociaż 60 pingu?

JBC. PROGRAM PMB MAM ODINSTALOWANY!

Będę wdzięczny za pomoc!

3257503765.png

1367996595-U582588.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...