Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Fpsy skaczą jak głupie ! + czy to dobry lapek ?

Shejku

Pytanie

Opublikowano

Mam taki problem, że obecnie mam dostęp tylko do bardzo słabego laptopu z parametrami:

2GB ram

Win 7

Geforce 8400m GS 256MB

Intel duel core 2,16 GHz

A problem jest taki, że fpsy w grach są w miare normalne na niskich ustawieniach. Głownie gram w minecraft dlatego dam jego przykład jednak się nim nie sugerujcie w pomocy bo tak jest w każdej grze. Chodzi to że normalnie mam np 60+ fps i po pierwszych 30 sekundach grania fpsy spadaja do 5 i nie da sie grać tak się trzyma wtedy przez minutę może dwie i potem znowu 30 sekund normalne fps i znowu spadek do 5-20. Co mam zrobić by temu zapobiec ?

+ teraz 2 pyt czy ten laptop będzie dobry na produkcje typu Bf 4, AC black flag i tytuly 2014

http://www.x-kom.pl/p/161469-notebook-laptop-15-6-lenovo-ibm-y510p-i7-4700mq-8gb-1000-dvd-rw-gt755m.html

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop nigdy nie dorówna Towerowi.

Co do twojego problemu to to samo co w każdym lapku, przegrzewa się procek i zniża takty. Gorący jest jak masz małą ilość fpsów?

Podkładkę pod niego daj. Możesz paste zmienić i z kurzu go wyczyścić od środka.

graphic.png
Opublikowano

Wyczyszczony jest i podkładka zakupiona. Nic nie pomaga.

A ten laptop dałeś porównanie do stacjonarki ale ja bym chciał tylko ocenę :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...