Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od Uziego Xd

oo0uzi0oo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Tu był Jurek, Tu był Zenek, Tu był Sławek...

Niby zwyczajne napisy... Czemu mnie tak niepokoją?

Czy to z powodu dziwnego koloru czy charakteru pisma?

A może dlatego, że czytam je w swojej szafie...

- Czym się bawi kot psychiatry?

- Kłębkiem nerwów.

Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy na całe gardło:

- No i kurwa gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta pierdolona wiosna do kurwy nędzy? Co za pojebany kraj?! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to kurwa wszystko jest?! A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba napierdala jakby ich tam w górze pojebało... Niby ponoć wiosna już jest, kurwa - łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, kurwa ...

A ludzie słysząc kocie krzyki uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie:

- Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz...

Słyszałem w radiu, że jutro ma być 2 razy zimniej niż dzisiaj. Nie mogę się już doczekać, co z tego wyniknie. Dziś jest 0 stopni...

Późny wieczór. Facet odprowadza kobietę do domu i pod klatką opiera się wygodnie jak macho i mówi:

- Zrób mi na koniec laskę.

Kobieta:

- No co ty, daj spokój!

- No zrób mi proszę!

- Ale przestań - tak tutaj - bez sensu!

- No dalej, zrób!

I tak przekomarzają się dobre dwadzieścia minut. Nagle z klatki wychodzi zaspany ojciec z młodszą siostrę tej kobiety i mówi:

- Ty! mu zrób tą laskę... albo siostra zrobi panu laskę.. albo ja zrobię ci laskę gościu... tylko weź tą rękę z domofonu!!!

Opublikowano

Rudy kocur z trudem przebijający się przez zaspy, z wysiłkiem odrywając swoją zmrożoną męskość od lodu krzyczy na całe gardło:
- No i kurwa gdzie?! Pytam was - gdzie jest ta pierdolona wiosna do kurwy nędzy? Co za pojebany kraj?! Gdzie dziewczyny, przebiśniegi, świergolenie skowronków?! Choćby ćwierkanie wróbli, choćby krakanie wron - gdzie to kurwa wszystko jest?! A odwilż kiedy wreszcie przyjdzie? Śnieg z nieba napierdala jakby ich tam w górze pojebało... Niby ponoć wiosna już jest, kurwa - łgarstwo i oszustwo na każdym kroku, kurwa ...
A ludzie słysząc kocie krzyki uśmiechają się do siebie i mówią łagodnie:
- Słyszysz jak się drze? Wiosna idzie... Kotów nie oszukasz...

Jak dla mnie najlepszy. + oczywiscie i 5 ;]

• 4 lata później...
Opublikowano

Słyszałem w radiu, że jutro ma być 2 razy zimniej niż dzisiaj. Nie mogę się już doczekać, co z tego wyniknie. Dziś jest 0 stopni...

0 stopni Celsjusza = 273 Kelwiny bo żeb zamienić C na K trzeba dodać 273

Skoro ma być 2 razy zimniej to 273/2=136,5 K 

136,5 K = -136,5 stopni Celsjusza bo żeby zamienić K na C trzeba odjąć 273

Więc lepiej, żeby nigdy tak się nie stało :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@UP

Polecam iść skończyć szkole, a nie uciekać . Tego się nie da rozwiąza.

Zaraz pewnie mi coś tam napiszesz, ze ty to dobrze zrobiłeś itp, bo do.tego momentu nie doszedles, ale jak to, czytasz to ci powiem czemu się nie da tego rozwiązać :

- Celsjusze nie są jednostką ciepła/zimna !

Ps

W twoich obliczeniach jest błąd i zanim znów

to komuś napiszesz spróbuj z inną skalą, może to cię przekoana

Opublikowano

@UP

Polecam iść skończyć szkole, a nie uciekać . Tego się nie da rozwiąza.

Zaraz pewnie mi coś tam napiszesz, ze ty to dobrze zrobiłeś itp, bo do.tego momentu nie doszedles, ale jak to, czytasz to ci powiem czemu się nie da tego rozwiązać :

- Celsjusze nie są jednostką ciepła/zimna !

Ps

W twoich obliczeniach jest błąd i zanim znów

to komuś napiszesz spróbuj z inną skalą, może to cię przekoana

Celsjusze wyrażają ilość ciepła, tak jak Kelwiny. A skoro jest 2 razy zimniej, to jest 2 razy mniej ciepła. Czyli 136,5K.
YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...