Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dc Server Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich odwiedzających ten temat.

Ogólnie rzecz biorąc to tylko pomysł , a w tym temacie chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwy to zrealizowania .

Server Dc przedstawiał by walkę pomiędzy złoczyńcami a superbohaterami , Server był by takim typowym PVP .

Jednakże do tego potrzebne są mody , texture pack , No i oczywiście mapa .

Pisząc mody miałem na myśli :

- Mod na latanie , super szybkość , I akrobatyka czyli jakiś tam super skok czy coś takiego

- Potrzebny był by także mod na nowe bronie : pistolet , tarcza , sztylety batman , no i jakieś rękawice

- Kolejny problem to mod , który pozwoli wybrać postać inspirowaną jednym z ( na początek ) trzech superbohaterów lub złoczyńców

- Dla wyglądu dobrze by było zrobić npc który będzie przedstawiał np "Batmana" dla tych którzy będą chcieli zostać Mrocznymi Rycerzami

To by było na tyle z modami , ale potrzebny jeszcze texture pack :

- Musiał by zmienić wygląd siekiery na topór , kilof na młot , łopatę na maczugę ( Wiem że trochę naciągane ale zapobiegnie to zbędnym modą które obciążały by server )

- Zbroje musiały by wyglądać na pewno trochę inaczej , tu mam kilka pomysłów . skórzane zbroje np : pancerz z ciemno szarym barwnikiem dał by nam pancerz batmana , a z niebieskim kostium supermana ( nie wiem czy to możliwe ) . Drugi pomysł to po prostu zmienić ich wygląd na uniwersalne zbroje z lepszym wyglądem

- Zbroje z żelaza czy złota w tym przypadku musiały by one przypominać : żelazo - zbroja cyborga , złoto - zbroja deathstroke

- Diamentowe zbroje oraz bronie chyba raczej były by nie osiągalne jeszcze nie wiem , ale spowalniały by tylko rozgrywkę i dawały zbyt dużą przewagę nad przeciwnikami

- Pisząc o modach wspomniałem o nowych broniach Tu można po raz kolejny użyć triku , pistolet - nie mam pomysłu , Tarcza - zmienić wygląd jakiegoś klocka na wygląd tarczy , sztylety batmana - śnieżki ( nie wiem jak zwiększyć ich obrażenia )

No wiec przechodząc do mapy tu myślę że nie będzie problemu o tuż mapa nie może być za duża , ani za mała . Myślę aby zrobić jakąś charakterystyczną część Gotham połączoną z Metropolis oraz jakimś innym miastem .

Wszelkie pomysł , zastrzeżenia proszę umieszczać w komentarzach . Dziękuję !

Opublikowano

no właśnie nie wiem chcę to zrobić tak żeby gracze maksymalnie pobierali tylko texture packa , a nie całego klienta albo paczkę modow .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...