Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co wybrać M4A3E8 Sherman , czy M4A3E2 Jumbo

404Gaming

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co mam wybrać po M4 Sherman : M4A3E8 czy M4A3E2 Jumbo , który z nich ma wieksze szanse z Tygrysami oraz KV1-S i który bardziej przypomina Shermana 5C FireFly ? ;) Prosze o szybką pomoc.

Opublikowano

Czołgów nie znam, ale szedłbym przez E8 i zbadał przy okazji Jacksona, następnie robiąc linię do E3.

Opublikowano

Rób E2 i Amen w temacie. Ja odbadałem oba. Zarówno E2 i E8 zagrałem równo po 130 bitew, to widzę po odczuciach (i po statach) że dużo lepiej mi się grało E2-ką. E8 ma tylko RoF'a i lepszą mobilność (która nie jest jakoś super odczuwalna) E2 ma epicki pancerz, który dinga pociski 170 peny jeżeli stoisz prosto do przeciwnika (po skątowaniu POTRAFI (nie musi) dingnąć pestkę od ARL'a 200-coś peny) Jak to na amerykańca przystało, ma dobre wychyły działa, a wieża jest twarda. To jest taka hybryda Meda i Heavy'ka, aczkolwiek ze słabszym DPM.

"Ogień topi lód, ale woda gasi płomień"

Opublikowano

Bierz Jumbo. Pancerz jak na VIT. to bajka. Działo masz takie samo na obu czołgach, więc różnicy żądnej nie ma. E8 jest bardziej mobilne, ale to żądna pociecha, bo i E8 i E2 nie objedziesz.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Też bd robił sobie linie USA i też miałem ten dylemat, ale zdecydowałem się na Jumbo, widziałem dużo osób jak nim gra jak i również ich opinie o tym czołgu i każdy był zadowolony.

Ten czołg ma same plusy, oprócz dwóch poważnych wad....

Po pierwsze,V-Max jest masakryczny.... tym czołgiem nie da się jeździć z linii na linie, trzeba grać jak Heavy.

Po drugie, działo.......... masakra z działem jest, bo możesz albo latać z 105mm (tylko na goldzie z tą haubicą opłata się latać :D ) albo z 76mm która bije po 125 i ma 128 penetracji xD

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Też bd robił sobie linie USA i też miałem ten dylemat, ale zdecydowałem się na Jumbo, widziałem dużo osób jak nim gra jak i również ich opinie o tym czołgu i każdy był zadowolony.

Ten czołg ma same plusy, oprócz dwóch poważnych wad....

Po pierwsze,V-Max jest masakryczny.... tym czołgiem nie da się jeździć z linii na linie, trzeba grać jak Heavy.

Po drugie, działo.......... masakra z działem jest, bo możesz albo latać z 105mm (tylko na goldzie z tą haubicą opłata się latać :D ) albo z 76mm która bije po 125 i ma 128 penetracji xD

Akurat działo daje radę na tym czołgu :P

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja szedłem przez oba. Jeżeli idziesz w medy - tylko Easy8. Nauczysz się na nim grać, to z dalszą linią nie będziesz miał problemów.

Do tego Easy8 ma lżejszy MM i spokojnie może objeżdżać różne KW-1Sy, Tigery itp po zdjęciu gąski.

Do tego taki plus, że może założyć Stabilizator.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...