Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Za mocny zasilacz czy co?

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój komp

RAM: 3GB

PROCESOR: AMD ATHLON 2x DualCore 5400+ 2.80GHz

KARTA GRAFICZNA: MSI GT 630

DYSK: 500G

PŁYTA GŁÓWNA:GA-MA78GM-S2H

ZASILACZ: CORASIR VS 450

Więc tak: Miałem karte graficzna ATI RADEON HD 3200 zintegrowana.

Podpiołem nową:MSI GT 630 TĄ CO TERAZ MAM NIC SIE NIEDZIAŁO POD ZASILACZ FEEL III 350W stary.

5Dni pózniej podpiołem Nowy Zasilacz ten co teraz mam Corasir vs 450 i nagle komputer zaczął taki pierdać i piszczeć.

Co to oznacza? wkurza mnie to.

Opublikowano

Piszczy podczas włączania, czy cały czas podczas pracy?

Karta graficzna cholernie kijowa ile za nią dałeś?

Dobrze, że zmieniłeś zasilacz.

Opublikowano

Komputer od nowosci jak sie wlaczało to pip że sie włącza ale np gram w lola gram gram i nagle po 20 min prrr iiiii priiii takie pierdzeni i piszczenie razem jakby jakis alarm.

Karte dostałem na święta.

Tata podpinał kable może śmieszne :]

Opublikowano

Komputer od nowosci jak sie wlaczało to pip że sie włącza ale np gram w lola gram gram i nagle po 20 min prrr iiiii priiii takie pierdzeni i piszczenie razem jakby jakis alarm.

Karte dostałem na święta.

Tata podpinał kable może śmieszne :]

Albo procek sie zjebal albo coś z chłodzeniem w karcie albo podzespoly nie dostają minimalnego napięcia.

Opublikowano

Stawiam na cewki w zasilaczu / płycie głównej. Możesz nagrać telefonem.

Druga sprawa - Komputer piszczy krótko / długo / raz / wiele razy podczas włączania? Opisz to.

Dźwięk wysoki na tej płycie podczas pracy - Uszkodzenie procesora

Dźwięk niski naprzemiennie z wysokim podczas pracy - Uszkodzenie procesora

Te dźwięki są po wymianie zasilacza?

Opublikowano

Raz jest tak ze piszczy przerwa piszczy raz przez 10 min radiator od procesora jest gorący jak uj.

Podczasz włączania to piszczy od nowośći czyli pip przez sekunde żeby wiedzieć ze sie włączył chyba.

Tak po wymianie zasilacza.

Tata chce dokupić taki duży wentylator do obudowy żeby wciągał z niej ciepłe powietrze ITD.

Zasilacz jest lepszy niż stary wiec napewno nie moga dostawać za mało napięcia.

Jak mi sie uda to wstawie jak to wygląda jak zacznie pierdzieć.

Opublikowano

Tylko co ci da zmniejszenie obrotów chłodzenia, jak pipczenie podczas gier świadczy o uszkodzeniu procesora? Rozkręć komputer, wyjmij chłodzenie, wymień pastę i załóż jeszcze raz upewniając się, że jest poprawnie założone. Jeśli problem nadal będzie występował to znaczy, że procesor jest walnięty. Obroty wentylatora zmniejszasz w biosie.

Opublikowano

Nie wydaje mi się, żeby to były dźwięki z głośnika systemowego. Spróbuj przytrzymać obudowę i sprawdź czy to piszczenie będzie cichsze. Sprawdź czy chłodzenie procesora na pewno sie nie odpoluzowało, albo czy zasilacz jest zamontowany poprawnie.

Opublikowano

Coś mi sie wydaje że to przez to że sie grzeje bo np jak mam 2 włączone Xenoxy taki serwer metina to piszczy 1 czasami a wgl to nigdy.Chłodzenie trzyma sie bo mam otwarty bok kompa.Podaj przykłady jak może być zainstalowany zle zasilacz to zobacze.

Opublikowano

Otwieranie obudowy w celu chłodzenia to głupota. Obudowa jest zaprojektowana w celu zapewnienia cyrkulacji powietrza. To piszczenie zaczyna się nagle przy włączeniu czy po jakimś czasie? Masz możliwość sprawdzenia tego zasilacza w innym kompie?

Opublikowano

Otwieranie obudowy w celu chłodzenia to głupota. Obudowa jest zaprojektowana w celu zapewnienia cyrkulacji powietrza. To piszczenie zaczyna się nagle przy włączeniu czy po jakimś czasie? Masz możliwość sprawdzenia tego zasilacza w innym kompie?

Nie nie mam możliwośći sprawdzenia bo mam jeszcze tylko laptopa. sprawdzenia.Dobra to zaraz zamknę pędzie chociaż troche ciszej piszczenie :D.Po włączeniu jak gram w coś lub dużo kart włączonych i gadam na skype. Narazie tylko raz sie wyłączył.I teraz np sobie włączam przeglądarke i metina, i jest PIIIIIII minimalizuje nie ma PIIII włączam znowu jest PIII i tak w koło :D

Opublikowano

@ref

od środka w mojej obudowie jest taki okrągłe coś z którego kable prowadza to płyty i włączania kompa i jak piszczy to to sie trzęsie tak troche przestaje piszczeć już sie nie trzęsie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...