Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Essentials

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam taki jeden duży problem ponieważ robie serwer PvP + Parkour wszystko ogarnięte ale mam jeden problem gdy gracze za pomocą tabliczki chcą się przeteleportować na MAPE PARKOUR wyskakuje taki błąd, tak samo się dzieje jak chcą dostać nagrode.. :/ Proszę o pomoc!

Screen z błędem:

http://iv.pl/images/84035958883444888324.png

n6ezWbn.png

Opublikowano

Cześć! Mam taki jeden duży problem ponieważ robie serwer PvP + Parkour wszystko ogarnięte ale mam jeden problem gdy gracze za pomocą tabliczki chcą się przeteleportować na MAPE PARKOUR wyskakuje taki błąd, tak samo się dzieje jak chcą dostać nagrode.. :/ Proszę o pomoc!

Screen z błędem: http://iv.pl/images/84035958883444888324.png

Z tego co wiem nie ma takiej opcji [KONIEC] ale z tego co widzę brakuję uprawnień. Spróbuj essentials.signs.use.koniec.

Opublikowano

Z tego co wiem nie ma takiej opcji [KONIEC] ale z tego co widzę brakuję uprawnień. Spróbuj essentials.signs.use.koniec.

Używam skryptu na Parkour

n6ezWbn.png

Opublikowano

@Up problem leży w uprawnieniach do tego skryptu najprawdopodobniej podaj nazwę skryptu.

I jak ? Udało Ci się rozwiązać ten problem?

n6ezWbn.png

Opublikowano

Widzę, że tu jedyne uprawnienia to parkour.admin, spróbuj je dodać graczowi, ale nie wiem czy on nie bd mógł sam robić tego, przetestuj i odpowiedz.

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Wgrałem te uprawnienia do gracza i nadal nic. Na 99% to jest od Essentials. Bo ja klikam na tabliczce [Warp] Spawn to jest ten sam błąd ale tepleportuje .. ;o

Czyli na przykład:

Podchodzi gracz do tabliczki [Warp] Spawn klika na nią...

Teleportuje go, a po chwili wyskakuje ten sam błąd co na screena wyzej. : / Prosze o pomoc!

n6ezWbn.png

Opublikowano

Hm jeśli się orientuje to skrypt ci działa poza wbiciem tam i dostaniem nagrody, jeżeli ci to nie koliduje z niczym to wgraj plugin multiverse portal i za pomocą guzika daj tp na to miejsce, a nagrodę za przejście zrób pluginem tradechest, dokładnie nie wiem czy ci dobrze nazwy podaje bo pisze z tabka. Jeśli możesz dać te 2 pluginy to by była sprawa rozwiązana, co do tych pluginów obsługi poszukaj w necie, chyba że coś nie wiesz to tu pytaj.

Nie oczekuj od dnia tego, co mogą dać jedynie lata. Ale nie zapomnij, że lata składają się z wielu dni, nie zmarnuj ani jednego.

Opublikowano

Jeśli działa gdy masz opa w takim razie jest to NAPEWNO problem uprawnień. Upewnij się że poprawnie ustawiles permissions ( essentials.signs.use.warp) jeśli dalej nie działa sprawdź czy to aby najnowsza wersja pluginu. Powinno działać. Pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli działa gdy masz opa w takim razie jest to NAPEWNO problem uprawnień. Upewnij się że poprawnie ustawiles permissions ( essentials.signs.use.warp) jeśli dalej nie działa sprawdź czy to aby najnowsza wersja pluginu. Powinno działać. Pozdrawiam

- essentials.signs.use.warp
- essentials.signs.use.*
- essentials.signs.use.koniec
- essentials.signs.use.warp
Nie wiem co tu jeszcze dopisać, i tak nie działa.

n6ezWbn.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1 Opcja :

1.Pobierz --- > http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/command-signs/

2.Zrób tabliczkę z dowolnym napisem.

3.Zrób warpa na parkour ( chyba ze jest komenda na tp )

4.Patrz sie na tabliczke i wpisz /commandsign 1 /(tutaj bez nawiasu wpisujesz albo komende albo /warp xyz albo np /spawn )

5.Kliknij prawym na tabliczke

6.Kliknij ponownie prawym na tabliczke i BUM tabliczka działa

Pamietaj za każdym razem gdy będziesz robił takie tabliczki musisz zmienić "1" na następna liczbę czyli na "2" potem "3" i tak przy każdym żeby poprawnie działało.

2 Opcja :

Jest to wina błędu w skrypcie.Jest do wszystkiego jedna permissja parkour.admin zapewnię jak ją dodasz gracz będzie mógł użyć tabliczki ale także wszystkich komend.Spróbuj usunać wszystko od 226 linijki do 269 linijiki.Zapisz i sprawdź

Opublikowano

Widzę że permissions ci się psuje.

Zrób najlepiej reinstall permission.yml . Mi to zawsze działa .

I wpisz na nowo komendy.

Opublikowano

Widzę że permissions ci się psuje.

Zrób najlepiej reinstall permission.yml . Mi to zawsze działa .

I wpisz na nowo komendy.

To nie jest wina permisji.Znaczy się jest po części gdyż w skrypcie jest źle napisane permisje gdyż do wszystkiego jest parkour.admin i jest dokładnie od 226 do 269 linijki wpisane ze jeżeli ten gracz nie ma permisji to tego nie użyje natomiast jak to usunie powinno to zadziałać i być OK

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...