Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zużycie pamięci ram.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Posiadam Samsunga Galaxy Young S6310.

Jak wiadomo ma on 768mb ram.

Jak wchodzę do men. zadań to mogę mieć wszystko wyłączone, a i tak mam zużycie średnio 280-300mb.

Skąd to się bierze? Druga sprawa, jak czyszczę pamięć RAM to mogę klikać co sekundę czyść i za każdym razem mniej więcej wyłącza 2-3 aplikacje.

Nie rozumiem tego.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Tyle system operacyjny bierze.

Niektóre aplikacje uruchamiają się automatycznie, pomimo ich zamknięcia. Powodem jest to, że menedżer nie zamyka wszystkich procesów z tą aplikacją związanych. Musisz to zrobić ręcznie.

Opublikowano

1. System i inne aplikacje (Nie które appki się nie wyłączają przy czyszczeniu) poprostu tyle zużywają.

2. Te aplikacje co się wyłączają podczas czyszczenia się ponownie uruchamiają.

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Opublikowano

Czyli ten pobór ramu to jest w miarę normalny? Myślałem że tyle brand plusa mi zżera, a nie chce nowego softa wgrywać bo mam na gwarancji jeszcze 20miesięcy.

Mam takie pytanko, TaskKiller pomaga? :)

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Czyli ten pobór ramu to jest w miarę normalny? Myślałem że tyle brand plusa mi zżera, a nie chce nowego softa wgrywać bo mam na gwarancji jeszcze 20miesięcy.

Mam takie pytanko, TaskKiller pomaga? :)

Pomaga, ale nie wiem czy w twoim przypadku w pełni skutecznie. Zainstaluj go, a sie przekonasz.

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Polecam ci aplikację Rebooter. Ma ona funkcję Hot Kill i zabija dosłownie każdy proces, lecz potrzeba do tego praw roota. ;)

graphic.png

RANK - THE GLOBAL ELITE - 1028H

PROFIL STEAM → CLICK

Opublikowano

Na szajsungach zawsze tyle bierze.

Ja mam S+ i mam po 150mb wolnego(Telefon ma 512mb). Kolega ma S3 i ma 200mb wolnego(Telefon ma 1gb)

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...