Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prośbę nie wiem jak dodać na własny serwer metin2 dungeon np wieże wygnanców nie mogłem znaleść temu z tym

jedynie co to questy na ww ale jak to dodać po stronie klienta i serwera jeżeli ktoś mi odpowie czy takie coś się dowiem za darmo bede wdzieczny

Opublikowano

Dungeon to po prostu duży quest dodajesz je tak samo jak questy ;] Proszę temat jak to wgrywać ;] http://www.mpcforum.pl/topic/163124-tutwgrywanie-questow-na-serwer/

Zależy również jakie masz pliki ponieważ ścieżka do questów jest wszędzie inna ;p ale myślę że się połapiesz ;p Quest po stronie klienta? Nie ma raczej czegoś takiego ;c questy dodaje się ze strony servera ;p

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Dungeon to po prostu duży quest dodajesz je tak samo jak questy ;] Proszę temat jak to wgrywać ;] http://www.mpcforum.pl/topic/163124-tutwgrywanie-questow-na-serwer/ Zależy również jakie masz pliki ponieważ ścieżka do questów jest wszędzie inna ;p ale myślę że się połapiesz ;p Quest po stronie klienta? Nie ma raczej czegoś takiego ;c questy dodaje się ze strony servera ;p Pozdrawiam

No ale mapy do dunegony nie trzeba dodac? może sie myle ale ja nie wiem jak to zrobic xD

Opublikowano

No ale mapy do dunegony nie trzeba dodac? może sie myle ale ja nie wiem jak to zrobic xD

A to już zależy od rodzaju dungeonu.

Jeśli chodzi o WW, to wystarczyć powinien sam quest, bo mapę (od DT) masz wgraną.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

A to już zależy od rodzaju dungeonu.

Jeśli chodzi o WW, to wystarczyć powinien sam quest, bo mapę (od DT) masz wgraną.

Heh ;p dzieki ale jak np wgram dc i mape w necie znajde to to musze jakoś podpiąć pod dungeon prawda Przepraszam jeżeli komuś utrudniam życie ;d

Opublikowano

To wtedy masz funkcję w dungeonie która odpowiada za przeniesienie Cie w daną pozycję na której jest ta właśnie mapka ;] Czyli dodajesz mapkę zapisujesz sobie koordy z niej i przenosi Cię tam po wejsciu na dungeon ;p

Zbieram +

Opublikowano

To wtedy masz funkcję w dungeonie która odpowiada za przeniesienie Cie w daną pozycję na której jest ta właśnie mapka ;] Czyli dodajesz mapkę zapisujesz sobie koordy z niej i przenosi Cię tam po wejsciu na dungeon ;p

Wybacz ale masz może gg ? ;p

Opublikowano

Heh ;p dzieki ale jak np wgram dc i mape w necie znajde to to musze jakoś podpiąć pod dungeon prawda Przepraszam jeżeli komuś utrudniam życie ;d

Używasz funkcji: d.join(index_mapy) i wtedy przenosi Cię na daną mapę.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jak dodajesz mapę na serwer to raczej będziesz go znał.

Index znajduje się w w /.../poland/map/index

Dziekuje za wszystko ;] teraz już raczej bede wiedział jak to dodać xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...