Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co jest z tym cholernym Internetem ...

Creative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od samego początku, od kiedy tylko pamiętam, żeby normalnie móc oglądać filmy online, przeglądać strony czy grać w gry, tj. Lol, BF3 Multiplayer, Tera, itp. to musiałem wyczekać odpowiedni moment na idealny ping (30ms), bo powyżej tej granicy, już przy 50-60 ms w Lolu zaczynamy się lagi, w BF'a również, jak i na internecie. Wszystko ładowało się tak kurewsko powoli, że mógłbym wyjść i wrócić dopiero po godzinie, a dopiero by się załadowało. Dzisiaj na speedtest.net, mój ping przekroczył granicę 100ms, gdzie download jest do 40Mb/s, a upload do 1Mb/s, co nie jest tragiczne. Stąd nasuwa się moje pytanie, dlaczego nieraz wieczorami mam normalny ping do grania w gry i oglądania filmów (bufforowanie lepsze, itp.), a niekiedy mam taki wysoki, że nie idzie nic zrobić. Od czego to zależy ? Czy ktoś jest podłączony do mojego IP i korzysta z moich pakietów czy to zależy od przeciążenia sieci ? Nawet jeśli od przeciążenia, to dlaczego rano mam ten optymalny do grania ping, a już np. za godzinę jebie się wszystko.

Załączam screeny.

post-968565-0-78025600-1388838735.jpg

post-968565-0-62209800-1388838738.jpg

post-968565-0-26098800-1388838740.jpg

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Radiówka?

Wieczorem dostawcy przeważnie dają jakieś bonusy do neta typu większa prędkość, etc. jak masz do tego radiówkę, a mieszkasz w miarę daleko od nadajnika, to pogoda też swoje może zrobić, taka loteria.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Ja bym zadzwonił, ale mój ojciec jest zdania, że jak będę miał swój internet i swoje rachunki, będę mógł dzwonić. Bo jemu nie przeszkadza to i on nie ma takich problemów, ale on nie gra w multiplayery. Napisałbym skargę, ale musiałbym mieć numer klienta.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wszystko jest do załatwienia, napisz im maila z nazwiskiem na kogo jest zamówiony internet i że prosisz o nr klienta, powinni dać bez łaski.

Zadzwonić możesz, nikt przecież nie musi o tym wiedzieć :D

Opublikowano

Zadzwonię przy najbliższej okazji, a poza tym, to Multimedia zawsze robi w chuja swoich klientów, bo nie gwarantują pełnego zakresu umów.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Tak to jest jak się kupuje neta, który ma napisane coś w stylu internet DO 50Mbps, w takich sprawach trzeba być ostrożnym :P

Mógłbyś się pokłócić, że nie zapłacisz za neta, ale to tylko wtedy, jakby prędkość znacząco się różniła od tej zapewnionej, ale jak masz taką sytuację, jak pisałem, to za dużo nie ugrasz. Możesz się tylko grzecznie (lub nie) spytać dlaczego masz taki ping.

Opublikowano

Ja też mam taki problem z internetem,czasem też mi tak ping skacze a do tego mało powiedziane bardzo często się rozłącza.Jak gram w lola albo w jakies mp to jest nie do wytrzymania po prostu,nie mam pojęcia o co chodzi.Kiedyś tak nie miałem,a neta z multimedii mam juz chyba z 2-3 lata.

Też tak masz?

2011-2015,tylko MPC!

Opublikowano

Ja też mam taki problem z internetem,czasem też mi tak ping skacze a do tego mało powiedziane bardzo często się rozłącza.Jak gram w lola albo w jakies mp to jest nie do wytrzymania po prostu,nie mam pojęcia o co chodzi.Kiedyś tak nie miałem,a neta z multimedii mam juz chyba z 2-3 lata.

Też tak masz?

Rozłączać mnie nie rozłącza, ale lagi mam straszne niekiedy i to bardzo wkurwia.

Tak to jest jak się kupuje neta, który ma napisane coś w stylu internet DO 50Mbps, w takich sprawach trzeba być ostrożnym :P

Mógłbyś się pokłócić, że nie zapłacisz za neta, ale to tylko wtedy, jakby prędkość znacząco się różniła od tej zapewnionej, ale jak masz taką sytuację, jak pisałem, to za dużo nie ugrasz. Możesz się tylko grzecznie (lub nie) spytać dlaczego masz taki ping.

Mógłbym i grzecznie, ale po prostu skoro płacę za coś, to wymagam odpowiednich warunków do tego. Nie płacę za lagi, błędy tylko na normalne działanie Internetu.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...