Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Pierwszy champ

matixx123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was forumowicze! :)
Otóż mam pytanie. Uzbierałem na mojego pierwszego championa i tutaj pytanie. Kogo mi doradzacie?
-Jinx
-Quinn
-Syndra
-Ziggs
Prosiłbym o poparcie swojej odpowiedzi plusami.
Dziękuję za pomoc. Będą plusy
Pozdrawiam ! :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Z doświadczenia odradzam kupowania od razu championów, tylko runy (od 20 - tier trzeci). Jeśli posiadasz już satysfakcjonujące Cię runy, to dla nowego gracza polecałbym postacie typu Garen, ale jeżeli uparłeś się na coś z tego, a lubisz grać na midzie to z pewnością Ziggs będzie lepszy na początek.

Ziggs:

-harass z Q

-slow z E

-pushback

-wysoki range ulti aoe

-Q, oraz R aoe

-pasyw dzięki któremu, szybciej spushujesz

-łatwa farma

-krótki CD na Q

Wszystkie umiejętności to skillshooty wymagają wprawy, jednak nie jest to jakaś mega ciężka postać.

Opublikowano

Ja bym zaś najpierw kupił tą pierwszą postać, a dopiero później zaczął zbierać runy pod AP i AD, gdyż niefajnie co jak co nie uzyskać championa, a polegać tylko na zgubnych rotacjach.

Od siebie również polecę Ziggsa. Jest cholernie przyjemną i silną postacią, stojącą w czołówce pośród midlanerów. Co do reszty...

Quinn jest kiepskim wyborem, ani nie ma damage'u, ani zasięgu, a jej ulti jest beznadziejne dla ADC. Nie polecam.

Jinx jest w obecnej chwili jednym z najlepszych ADC, acz według mnie gra nią jest cholernie nudna za sprawą jej łatwości, acz to moje zdanie.

Syndra - ogromny burst, wielki potencjał do snowballu. Moim zdaniem warta polecenia, tuż po Ziggsie.

Opublikowano

Syndra

• burst
  • stun
  • slow AoE
  • bonusy do skilli jak je wymaksujesz
  • snowball
  • świetna zabawa w rzucaniu minionami ^-^
  • ulti do focusu, dobre z DFG

928011413476457403957.png

Opublikowano

Ziggs

+świetny harras
+prościutka farma
+poke niesamowity
+świetny ultimate
+sporo cc
+jakieś escape
+dobry w team fightach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...