Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Powiązanie itemshopu z komendą.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej cześć i czołem! Ostatnio zainteresowałem się stworzeniem własnego serwera minecraft, właściwie mam już wszystko ukończone ale intryguje mnie jedna bardzo ważna dla mnie rzecz. Mianowicie na innych serwerach widziałem komendy typu /vipcode (kod z sms) które automatycznie sprawdzały poprawność kodu i dawały w tym przypadku usługę vip. Nie mam pojęcia jak stworzyć takową komendę i w jaki sposób powiązać ją z itemshopem w ten sposób, aby właśnie tak to działało. Jestem pewien że są od tego konkretne modyfikacje bukkit, lecz po już dwudniowym poszukiwaniu wciąż nic nie znalazłem. Nie wiem czy to ze mną jest problem, czy po prostu jest to tak ciężkie. Jeżeli byłby ktoś na tyle pomocny i dałby mi jakieś wskazówki, rady lub cały tutorial byłbym niemożliwie wdzięczny. Z góry dziękuję i pozdrawiam całe społeczeństwo forum! :)

Opublikowano

Poczytaj o api płatności sms. Znajdziesz je na kazdej stronie operatora płatności. Co do sprawdzania poprawnosci kodu: kazdy operator (wiekszosz w sumie) udostepnia system sprawdzania kodow online. W pluginie przechwytujesz kod, numer sms , tresc sms (nie zawsze) i dane wprowadzasz poprzez "fopen" (w php to fopen, w javie nie wiem) i sprawdzasz czy zwroci ci true/false

cube4u.png

Opublikowano

Wciąż nie znalazłem żadnych cennych informacji, niestety. Nie wiem w czym ma mi pomóc przeczytanie API płatności. Jednak dzięki za chęci. Mimo wszystko jestem jednak niemalże pewien iż istnieje jakiś zwyczajny plugin umożliwiający stworzenie czegoś takiego. Być może jest on powiązany z HTTPConsole, nie mam najmniejszego pojęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...