Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Czy CA nie stał się takim PayToWinem

KraszoL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam pisze to bo nie chcę się przejechać na tym tytule,

grał kiedyś sporo w combat arms, i to bardzo jednak nigdy prawie nie kupowałem jakiś giwer aka premium, wiem że Pay To Win, staje się dość popularny, Dlatego słyszałem że jest to wielkie, jednak chcę mieć świeże info, o tym wiecie chciałbym wrócić do gry, jako nowy gracz be niczego itd itd

Opublikowano

Powiem ci, że ja grałem 3 lata temu, to nie było to odczuwalne. 26.12 zrobiłem nową postać. Początek jest bardzo ciężki. Nikłe są szanse z typkiem co ma full speeda i np TRka vs ty z Tankerem i Scarem. Bardzo mocno odczuwalna jest przewaga ludzi, który pakują kasę. Niech nikt mi nawet nie mówi, że tak nie jest ..

9368_gold.png

Opublikowano

+1 dla omka

ma racje - nie grałem 6 miechów i ciężko było wrócić. Nawet na zwykłych elimkach miałem problem (bravo alpha).

Oczywiście mam full speeda (25%)

Więc powiecie: ooo ale noob przecież od razu powinieneś lecieć i zabijać ( nie, tak nie jest )

Po tygodniu zacząłem grać normalne S&D 10:6 5:1 15:6 13:2

No i oczywiście tak łatwiej było mi rozpocząć bo miałem tam jakąś rangę i nie musiałem przeznaczać gp na to, żeby jakoś zacząć. Po prostu server i gram.

Powiem tak to tak, jeżeli jesteś średnim graczem ( są to moje odniesienia i tylko mi się tak wydaje - możecie być sprzeczni z tym !!!! )

Na początku masz nikłe szanse, że wygrasz z full speedem.

Jak masz eq za gp full speeda (18%) to już masz jakieś tam.

Dopiero jak masz recon vesta możesz się czuć już normalnie ;).

Czemu normalnie ? - bo teraz co 5 ? 3 ? osoba na Viktorze ma recona na perma albo full speeda

Opublikowano

+1 dla omka

ma racje - nie grałem 6 miechów i ciężko było wrócić. Nawet na zwykłych elimkach miałem problem (bravo alpha).

Oczywiście mam full speeda (25%)

Więc powiecie: ooo ale noob przecież od razu powinieneś lecieć i zabijać ( nie, tak nie jest )

Po tygodniu zacząłem grać normalne S&D 10:6 5:1 15:6 13:2

No i oczywiście tak łatwiej było mi rozpocząć bo miałem tam jakąś rangę i nie musiałem przeznaczać gp na to, żeby jakoś zacząć. Po prostu server i gram.

Powiem tak to w %, jeżeli jesteś średnim graczem ( są to moje odniesienia i tylko mi się tak wydaje - możecie być sprzeczni z tym !!!! )

Na początku masz nikłe szanse, że wygrasz z full speedem.

Jak masz eq za gp full speeda (18%) to już masz jakieś tam.

Zgadza się. Później jak już masz eq na speeda, trochę lepsze eq (gieta, jakieś szybkie i celne SMG) to problemu nie ma.

Początki są bardzo, ależ to bardzo ciężkie

9368_gold.png

Opublikowano

Serio? To dlaczego moje multi z packami mają kdr między 1.40 - 2.40? No chyba mi nie powiecie że on na starcie będzie grał S&D żeby sobie nie radzić z paytowinem o.O Grunt to wybranie odpowiedniej mapy, odpowiedniego sprzętu do niej no i przede wszystkim umiejętności..Moje obecne konto ma 2 lata (z koncowki grudnia 2012), ani razu nie zakupiłem nx a jakoś bawię się i niczego mi nie brakuje, mając 2.13 kdr i grając samymi itemami za GP i to takimi do rangi csm'a którego można wbić w 2 tyg grając sobie 2h dziennie na FTku..

Opublikowano

Jak zaczniesz od nowa to dostaniesz 3 paczki ze stuffem, w jednej jest Light Vest, później on jest do kupienia od SFC2, więc ciężko z 0% speeda grać, a max speeda za GP to 18%. Aż takiej wielkiej przepaści z broniami nie ma, bo za GP to też są niektóre kosy, jedyne rzucające się w oczy za NX na roomach to: sopmod, cqb, duale - to jest największa zgroza, ale z czegoś musi się gra utrzymywać, choć już na pewno mają kasy odłożone na lata.

Opublikowano

ja nigdy nie gram z full speedem, w zasadzie wgl nie gram ze speedem a kd mam przyzwoite zazwyczaj 1+ wyciągam, tak więc nie wiem po co wam ten speed -.-" ważne jest jaką bronią się gra a nie speed, wejdzie jakiś turek z lagami i Cie przez ściane zjedzie, i na tyle się ten speed przydaje... jedyne zastosoanie speeda widze tylko na FT, bo tam rzeczywiście bardzo pomaga, ale na zwykłych elimkach nie ma sensu... ) to jest oczyiście tylko moja opinia (

3JcjhIq.png
Pomogłem? Daj "Lubię to", to nic nie kosztuje...
MyAnimeList

Opublikowano

ja nigdy nie gram z full speedem, w zasadzie wgl nie gram ze speedem a kd mam przyzwoite zazwyczaj 1+ wyciągam, tak więc nie wiem po co wam ten speed -.-" ważne jest jaką bronią się gra a nie speed, wejdzie jakiś turek z lagami i Cie przez ściane zjedzie, i na tyle się ten speed przydaje... jedyne zastosoanie speeda widze tylko na FT, bo tam rzeczywiście bardzo pomaga, ale na zwykłych elimkach nie ma sensu... ) to jest oczyiście tylko moja opinia (

Jak by Ci wyskoczył turecki grasz 24h na dead room z duallam i full speedem to wątpię, żebyś go chociaż raz trafił :D

Opublikowano

grałem kiedyś całe 2 tyg bo GP oszczędzałem, z 0% bardziej odechciewa się grać w CA niż z tym 18%..taka zmuła totalna :)

a na ft to właśnie speed średnio potrzebny, bo ja tam nawalam skorpionem on bodajże ma -6% i jakoś bez problemu się gra ^^

Co do sopmoda, duali, cqb, yhm szczerze mówiąc to te bronie nie są niczym nadzwyczajnym, chyba, że ziomek ma jeszcze 25% speeda to już problem jest :) duale to broń na 1v1 bliskie dystanse, z dwoma osobami już kiepsko jej sobie poradzić bo sprawdzałem. Najgorzej jak ktoś wbije z max's sg przy większym speedzie lub orthusami, ale i tak każdy nienawidzi takie cqb które jest do dupy ...

Opublikowano

Combat Arms to jedne wielkie gówno w które jeśli nie przypakujesz 300zł+ to jesteś niczym. CA EU jest oparte bardziej na pieniądzach, natomiast jeżeli zagrasz na NA od razu zobaczysz wielką różnicę. Tam jeszcze coś ugrasz bez nx. Na NA masz np. bardzo dobrą czapkę "Shapka" która jest u nich od rangi csm, natomiast u nas na EU za nx. Tak samo różny stuff do Quara. M32, turrety, claymory, wszystko od rangi mniej więcej SFC. Także ja osobiście polecam zagranie na serwerze NA, ja teraz chcę sprzedać konto na EU (lipne jest, ale coś tam wyciągnę C:) i władować całe pieniądze na konto NA.

Opublikowano

serio nawet jak masz tego full spida to jak koleś wyskoczy ci ortusami na mordę to tylko widzisz kill cama tak samo z dualami a jeśli powiesz mi że na duale masz szanse tylko trzeba umieć grać to koleś z tymi dualami musi byś ofermą żeby nie zabić .tak samo szotgan m4 super90 lub max jak to raz dobrze cie pierdol*** to na szota jesteś a wali jak głupie i do tego auto. NX TO I SKILL JEST

Opublikowano

teraz jeszcze weź łódkę i odkryj Amerykę, chyba jeszcze nikt tego nie zrobił.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Combat Arms to jedne wielkie gówno w które jeśli nie przypakujesz 300zł+ to jesteś niczym.

Jestem niczym.. :( rozpłaczę się :c to jest obraza!!!! xD

serio nawet jak masz tego full spida to jak koleś wyskoczy ci ortusami na mordę to tylko widzisz kill cama tak samo z dualami a jeśli powiesz mi że na duale masz szanse tylko trzeba umieć grać to koleś z tymi dualami musi byś ofermą żeby nie zabić .tak samo szotgan m4 super90 lub max jak to raz dobrze cie pierdol*** to na szota jesteś a wali jak głupie i do tego auto. NX TO I SKILL JEST

jakbym ja miał full speeda to już bez różnicy jakiego speeda ma koleś z dualami bo bym go rozwalał w stosunku 2:1 co najmniej ..kolesia ofermę to wczoraj widziałem bo płakał gdy jego duale nie dawały rady :P gorzej jak w teamie jest 2 ziomków z dualami/orthusami z 25% speedem to wtedy już trudno na kdr 2.0 wyjechać na takim death roomie :D

Opublikowano

Skill jest ważną rzeczą.Ale osoby które mają 25% speeda,grają female i mają orthusty,duale czy Sopmoda zazwyczaj "bezskilami" nie są.Prawda jest okrutna,nawet na Arms Race czy QR dominują nx.

Opublikowano

Skill jest ważną rzeczą.Ale osoby które mają 25% speeda,grają female i mają orthusty,duale czy Sopmoda zazwyczaj "bezskilami" nie są.Prawda jest okrutna,nawet na Arms Race czy QR dominują nx.

UCIEKAĆ PRZED ZOMBIE Z 25% A 18% SPIDA TO jest różnica. + mutagen co prawda każdy to ma teraz bo był event ale na początku jak to wprowadzili no to jak koleś miał cruschera czy jak to się pisze to przewaga była ogromna . więcej amo zombie TAK Z 450HP masakra a za GP co miałeś gów** taka prawda każda bajer za nx daje ci choć trochę przewagi .

Opublikowano

tylko tego crushera z 450hp w co drugim roomie kickali, przynajmniej na platinum

do którego wystarczy trochę pomyśleć a nie wydawać na żadne nx'y żeby się tam dostać :)

zaś ten drugi zombiak miał hp jak zwykły, więc grało się normalnie ^^

Co do arms race, dominują tam nx bo połowa CA ma jeszcze gold packi, w tym ja -> duale w nim też są :)

Opublikowano

Nie koniecznie stała się Pay To Win. Do majora grałem bez żadnych nx i nie narzekałem(0 permów i 18 speeda). Dopiero od LTC zacząłem ładować więcej, żeby sobie po prostu sobie " umilić grę ". Jak ogarniasz dobrze bronie to nx nie są Ci potrzebne do szczęścia i spokojnie full speeda rozwalisz.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Nigdy w życiu nie wpakowałem w CA ani złotówki, grałem około roku na jednej i jedynej postaci, KD miałem 2,13 ale miałem przerwę około miesiąca czy dwóch i wróciłem ze słabszą formą i kd się ustabilizowało przy 60k killi ( 1,87 ). Grałem zazwyczaj bp +1 slota ( bez minus speeda ) + czapka ( combat beanie, później kepi ) i z g36 + tpg1 ( później tango 51 ) i jakoś nigdy nie przeszkadzały mi full speedki z dualkami, które na lajcie dostawały ;) Raz po raz jak się dostało z joba black hisec keya i się dostało p90tr to się zaczęła magia :D byłem w top50 graczy z ilością killi na runde nick : SM0KE-WEED ( wcześniej kosa00 ) może ktoś pamięta. Niestety dostałem bana za scamming :D

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

Nigdy w życiu nie wpakowałem w CA ani złotówki, grałem około roku na jednej i jedynej postaci, KD miałem 2,13 ale miałem przerwę około miesiąca czy dwóch i wróciłem ze słabszą formą i kd się ustabilizowało przy 60k killi ( 1,87 ). Grałem zazwyczaj bp +1 slota ( bez minus speeda ) + czapka ( combat beanie, później kepi ) i z g36 + tpg1 ( później tango 51 ) i jakoś nigdy nie przeszkadzały mi full speedki z dualkami, które na lajcie dostawały ;) Raz po raz jak się dostało z joba black hisec keya i się dostało p90tr to się zaczęła magia :D byłem w top50 graczy z ilością killi na runde nick : SM0KE-WEED ( wcześniej kosa00 ) może ktoś pamięta. Niestety dostałem bana za scamming :D

bo takie problemy mają gracze od 1,2 kd i niżej, im wszystko przeszkadza tylko dlatego że oni nie mają, a nawet jakby mieli to by tak samo z tymi dualami do dupy grali bo chyba nigdy w ręce tego nie mieli i słuchają płaczków którzy też biedakami są :P piona, też mam 2.13 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...