Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak Zabezpieczyc serwer za darmo przed atakim ddos ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś jak ??? Mam Serwer 40 slotow w hostingu mineserv.eu

TeamSpeak: Game-TSpeak.pl || Zapraszam || Darmowe Kanały || Szukamy Adminów || Przyjdź z 5 kolegami i zgarnij VIP'a

Opublikowano

Nie da się skutecznie zabezpieczyć serwera przed atakami ddos a już na pewno nie da się wykupując serwer z hostingu.

Jeżeli masz problemy z dosami na swój serwer jedyne co możesz z tym zrobić to napisać do supportu Mineserv.eu że masz problemy z atakami na twój serwer a oni powinni jakoś się tym zając ponieważ to atakuje po części całą maszynę.

@up ten poradnik jest dla osób posiadających VPS'a żadnym sposobem nie użyjesz tego na hostingach typu mineserv.

Opublikowano

Nic nie ma za darmo. Dokup w firmie w ktorej hostujesz pakiet anty-ddos i po sprawie :).

logobigt.png

Opublikowano

Za darmo ? postaw w fiberhost serwer lub kup dedyka na SprintDataCenter.pl tam mają anty DDos

ahahahhaah beka , mam serwer na fiberhoście obsydian - 999 slotów. Przez około 2 tyg miałem po 100-200 wejść "kont botów" na serwer przez co aby ktoś mógł dołączyć do serwera graniczyło z cudem. Przez pewnien okres czasu także mnie DDoSowali przez co serwer padał jak szmata , poprosiłem fiberhosta o pomoc i zlali mnie" pana problem , radź sobie pan sam". Nie dali także dostępu do SSH i nie mogłem się tego gówna pozbyć ale mniejsza z tym. Walka z DDoSami jest trudna , albo musisz zaczekać aż się skończą albo próbować do swojego hostinggu a może akurat pomogą. Ostatnią możliwość jest zakup (przekładając na "nasze" ) AntyDDoS ale przy serwerze 40 slot nie ma to sensu , gdyż taka przyjemność może nas kosztować sporo pieniędzy,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...