Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Server Odpala się ale nie moge na niego wejść

P@in

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam wszystko tak jak na zdjęciach> o20e.png

k0hw.png

ale jak już jest włączony i próboje na niego wejść to nie moge nawet jak w ip wpisuje te 192.168.0.101, 192.168.0.101:25565, wpisuje również ip zewnętrzne (same jak i razem z portem) i nic nie idzie :( ciągle pokazuje jakby był wyłączony, prose o pomoc, będe wdzięczny, nagrodze +

peind.png

Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu widać błędy serwera, skopiuj jeden i udostępnij go na forum. Najlepiej wklej go na

pastebin.com
Opublikowano

Wydaje mi się, że problemem może być Java 6, odinstaluj ją i zainstaluj najnowszą Jave 7. Jeżeli to nic nie da to wejdź w folder logs i udostępnij logi serwera z ostatniego startu.

Opublikowano

nawet nie mam folderu Logs :( bo nie moge wejść na server ale server normalnie sie odpala :(

@edit

dodam że mam jakby 2 servery (tylko jeden to nie bukkit, zwykły server), zdjęcia dla uproszczenia (1 to zwykły, 2 to bukkit):

ce6s.png

vyw4.png

pierwszy działa mi normalnie a drugi własnie nie, a wszystko mam chyba tak samo skonfigurowane. może komuś to pomoże w pomocy mi :D :D

peind.png

Opublikowano

jeśli to coś wniesie do tematu to przy włączaniu tego drugiego servera (na kóry nie moge wejść), przy włączaniu konsoli wyskakuje takie coś > 6z4a.png

po czym normalnie się ładuje

peind.png

Opublikowano

P@in uzyj zwykłego bukkita a nie spigota

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Niestabilna wersja spigota. Użyj rekomendowanej wersji lub silnika craftbukkit.

Opublikowano

dziękuje za odpowiedzi, problem rozwiązany. popróbowałem wszystkich rad i ta trafna okazała się z przeinstalowaniem javy z 6 na 7. dzięki Sopher ale dziękuje też całej reszcie za okazaną pomoc. lecą lajki !

DO ZAMKNIĘCIA

peind.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...