Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]FPS ;/

Cukierx3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam od pewnego czasu pewny problem z lolem ponieważ po 15 min gry spadają mi fps ze 15 do 20-28 a nawet czasami do 6 niewiem oco chodzi moje parametry :

Win7

64 Bit

4GB RAM

ATI Mobility Radeon HD 5650

Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz 2.53GHz

Opublikowano

Sprawdź temperatury w programie AIDA 64,przeczyść kompa z kurzu oraz nałóż nową pastę termoprzewodzącą.

Opublikowano

Sprawdzaj zawszę czy wyłączasz wszystkie zamulające programy. (skype, ts3, gg)

Zastosuj się do nie których porad stąd:

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

(szczególnie LoLClientSuspender, mi kiedyś pomogło)

Ale jak nadal będą spadki to sprawdź czy zainstalowanie gorszego SR pomoże:

http://www.mpcforum.pl/topic/1008087-tut-jak-wgrac-niskiej-jakosci-summoners-rift-czyli-poprawa-wydajnosci-gry/

Lub... może to być właśnie tak jak kleas napisał problem z pastą termoprzewodzącą i jak się procesor zagrzeje to spada wydajność.

928011413476457403957.png

Opublikowano

Tylko w lolu mam tak.

@edit myśle że jednak się nie grzeje bo to jest laptop wgl nie jest cieply + urzywam podkladki chlodzacej i co tydzien go wydmuchuje sprezonym powietrzem.

Opublikowano

Tylko w lolu mam tak.

Do tego to jest laptop-jestem w części przekonany że to też wina temperatury(zastosuj podkładkę termoprzewodzącą i przeczyść tego lapka).

Opublikowano

Mam ten sam problem,gdy wchodzę do gry FPS 40-50 na Very High.

Po około 15-20 Minutach gry FPS spadają mi do 10-20 i pojawiają się laggi,pokazuje mi że procesor wykorzystuje w 15-25%.

Nie możliwe że laptop się grzeje ponieważ biurko nie jest nawet ciepłe i z wiatraka (nie wiem jak to nazwać) leci normalne powietrze temp pokojowa.

Piszę co myślę

100 Post Done

200 Post Loading

300 Post Loading

400 Post Loading

500 Post Loading

Opublikowano

Polecam zmniejszyć Rozdzielczość < Wiesz wolę napisać bo z tego co doświadczyłem wiele moich znajomych traciło FPSY w grach bo nie wiedziało że takie coś pomaga >

ustaw w procesach Lola na większe wykorzystanie procka < mi to pomagało na starym kompie >

i nie rób tego co ja, czyli ignoruj czyszczenie go

wyczyść go, ale tak totalnie ale to totalnie

Opublikowano

Wiesz co boje się go troche rozbierać bo się boje go potem że go nie złoże jestem zielony w takich tematach ... ;/

Nie będziesz musiał nic szczególnego wykręcać,po prostu odpinasz klapę i tam będzie pełno kurzu(zetrzyj go ostrożnie).

Opublikowano

Narazie wyczyściłem Ccleanerem i zrobiłem porządek na laptopie i mam 150 fps i spada do 60 więc narazie jest git ale nie omieszkam spróbować go wyczyścić od srodka czyli Kleas musze cala tylnia klape odkrecic i tyle ?

Opublikowano

Narazie wyczyściłem Ccleanerem i zrobiłem porządek na laptopie i mam 150 fps i spada do 60 więc narazie jest git ale nie omieszkam spróbować go wyczyścić od srodka czyli Kleas musze cala tylnia klape odkrecic i tyle ?

Tak,odkręć ją i tam powinny być takie malutkie podzespoły(ostrożnie przeczyść wszystko z kurzu).

Opublikowano

Najlepiej będzie jak oczyścisz kompa od środka z kurzu ;)

Szukam paczki serverowej minecraft 1.8 ! Proszę o pomoc ! Szukam już długo ale chyba nikt nie udostępnia jej :<

Kto ma link do takiej paczki proszę o PW !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...