Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] FPS, Błąd

StoCent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż zacznę od pierwszego problemu. Od kilku dni mam tak, że gram jeden mecz jest okej natomiast przy drugim meczu w jakiejś 5-15min. gry zaczynam mieć straszne lagi po czym wyłącza mi się lol i pojawia się komunikat z wysłaniem raportu no i oczywiście lola zamyka całego nie wiem od czego to mam i czym to jest spowodowane a nie chcę od nowa lol'a ściągać bo co nie co trochę to trwa ;p

Drugim moim problem są FPS'y które mnie strasznie dziwią ponieważ powinienem mieć około 30FPS stałych lub wzwyż a mam 20-28FPS a czasami nawet spada do 6-12 FPS mój aktualny sprzęt, na którym gram

* Windows XP Home Edition, dodatek Service Pack 2

* 1GB RAM

* Intel® Celeron® CPU

440 @ 2.00GHz

* Internet 5MB / s

No i dodatkowo podam że przy włączeniu lola nie mam żadnych aktywnych aplikacji jedynie co mam włączone oprócz lol'a to antywirus avast a czasami nawet go wyłączam choć to nic też nie daje :) aaa .... no i byłbym zapomniał w ustawieniach lola mam grafikę na najniższą co powinno dawać wysoką wydajność

Proszę o pomoc, wręcz liczę, że mi pomożecie ^_^

Opublikowano

Może za dużo grasz w lola i lol daje ci znaki żebyś przestał i znalazł sobie dziewczynę. Albo po prostu napraw lola i to zwykły błąd

x

Opublikowano

-ziomek- zabawane ale oczekiwał na pomoc :) a dla twojej wiadomości gram 2 góra 3 mecze dziennie ;p

Szymico - przecież wyraźnie napisałem w temacie że mam włączonego tylko lola i antywirusa

p.s wy w ogóle czytacie temat do końca ? czy udzielacie obojętnie jakiej odpowiedzi aby mieć posty wyżej ?

Opublikowano

Na początku polecę Ci sprawdzenie swoich temperatur w programie AIDA 64.Dla upewnienia przeczyść kompa z kurzu,możesz nałożyć nową pastę termoprzewodzącą.

Następnie zaktualizuj sterowniki do karty graficznej,ogólnie Twój sprzęt jest słaby(nie możesz oczekiwać stałych 30 fps'ów).

Polecam Ci też przeczyszczenie komputera ccleanerem oraz wyczyszczenie rejestru.

Opublikowano

A jaką masz kartę graficzną?

Może masz słabą i nie wyrabia?

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Kleas próbuje tak jak pisałeś bo co prawda dawno nie czyściłem kompa a programów do czyszczenia rejestrów też nie mam więc może coś zdziałam.

Vip2ouT niżej wrzucam ss mojej karty graficznej i oceń sytuacje ;p

p.s sprzęt co prawda dobry nie jest ale na zalecany przez lol'a załapuje się

post-1049352-0-57358300-1388844360.jpeg

Opublikowano

No niezle ze w ogole lola Ci sie udalo odpalic. To ze w drugim meczu zaczyna cos sie dziac jest oznaką tego, że komputer sie przegrzewa. Nie wiem moze sciagnij sobie obudowe lub go przeczyść nieźle. Czasem jednak zaburza to areodynamike.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Sprawdź temperaturę czy aby ci się nic nie przegrzewa. Potem oczyść komputer od środeczka (kurz).
Oraz usuń wszystkie niepotrzebne programy na dysku systemowym. Użyj równiez programu "odkurzacz".
DEFRAGMENTUJ dysk (bardzo pomaga)
Wyłacz wszelkie niepotrzebne programy.
Popraw pamięć zadeklarowaną (często systemy nie wykorzystują 100% ramu)
Aktualizacja wszelkiego sterownika
+ najlepiej reinstall LoL'a ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Trochę pogrzebałem, oczyściłem komputer, usunąłem rejestr itp.. i lol na prawdę lepiej śmiga, lecz dalej mam ten problem z zamykaniem lola czy to może mieć coś wspólnego z tym że ostatnio grzebałem w pliku config dla lepszych ustawień ? bo taki oto błąd z tym raportem mam od jakiegoś tygodnia a wcześniej nigdy tak nie miałem ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...