Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Maksymalna dozwolona temperatura

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu mówię, że lubię eksperymentować...

Moje pytanie to ile procesor AMD X8 FX 8350 może być maksymalnie nagrzany (chodzi o temperaturę, przy której jest bezpieczne go używanie).

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Przybliżę swój problem - mój bios mi wyłącza komp jeśli podleci do 90 stopni, a jak zobaczyłem na niektórych testach, procesor miał nawet 94 stopnie. Więc wyłączyłem w biosie takie coś, i nie chcę czegoś spierdolić.

Zasilacz DEUS G1 - moc 600 W.

Chłodzenie to Contac 39

MOBO to M5A97 EVO R2.0 ze stajni Asusa.

PS dla modów i admów - ogarnicie to, że forum odrzuca zapytania przez za duże obciążenie...

Opublikowano

Chłodzenie nie nadaje się do kręcenia FXów, zapomnij.

Na co dzień lepiej, żeby nie dochodziła do 70 stopni, 90 to o wiele za dużo, skracasz sobie jego żywotność na własne życzenie i włącz tę opcję z BIOSu z powrotem bo przekombinujesz.

Nie wszystko złoto, co się świeci ;)

PS, oni tu mają akurat najwięcej do gadki...

436951440626370320491.png

Opublikowano

To powiedz mi jak mam grać w bfa bez 70 stopni. Jeśli to rozwiążesz, dostaniesz ode mnie like, i od kilku znajomych :)

EDIT: mógłbyś podać jakieś chłodzenie dość dobre do tego procesora? Z góy dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...