Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadek wydajności i temperatura

AdriaN1392

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam procesor intel e1500 (przedwojenny wiem xD) i pezedtem pokazywało wydajność w indeksie windows 5.4 a teraz 3.4 i zauważyłem duży spadek FPS w lolu, przedtem na low w FHD miałem 60 stałe, mam 2.5gb ramu windows 7 64 bit ultimate instalowany 4 dni temu grafikę gtx460. Co z tym zrobić jak rozkręcałem PC i go czyściłem zauważyłem brak pasty na procesorze czy to może być od tego?

I drigie pytanie jakim programem najlepiej sprawdzić temperatury?

Opublikowano

Lepiej go nie odpalaj ja nie masz pasty nałożonej, a tym bardziej nie graj -.-

Idź do sklepu, albo zamów jakąś, przykładowo MX2 i nałóż czym prędzej.

HWmonitor.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Lepiej go nie odpalaj ja nie masz pasty nałożonej, a tym bardziej nie graj -.-

Idź do sklepu, albo zamów jakąś, przykładowo MX2 i nałóż czym prędzej.

HWmonitor.

Tylko, że ja tej pasty nie mam już z rok xD bo o niej zapominam, a komputer ładnie chodził procesor i tak warty +- 5zł więc xD

Opublikowano

No tak mieszkam w mieście pod warszawą (Wołomin) mamy tu tylko jeden sklep komputerowy a tam nie było pasty będzie w poniedziałek, ja mam aktualnie ospę (15 lat i ospa tak to możliwe) i nie mogę pojechać po nią do warszawy. :/

Jeszcze jedno, mogę to czymś zastąpić do poniedziałku?

Opublikowano

Pasta do zębów, u mnie przez pierwszy dzień działała lepiej niż taka zwykła, potem było z nią praktycznie tak jak bez niej lub gorzej. Na kilka dni powinna wystarczyć. Ja użyłem takiej o rzadkiej konsystencji

Opublikowano

Pasta do zębów, u mnie przez pierwszy dzień działała lepiej niż taka zwykła, potem było z nią praktycznie tak jak bez niej lub gorzej. Na kilka dni powinna wystarczyć. Ja użyłem takiej o rzadkiej konsystencji

A ile jej użyć? I ma być taka sama normalna gładka czy z jakimiś granulkami?

Opublikowano

Bardzo mała ilość czyli tyle ile pasty termo przewodzącej (mniej więcej ziarno ryżu) na środku CPU, najlepiej gładka bez granulek itp. (te najtańsze tutaj najlepiej się sprawdzają)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...