Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego mam taki duży rozrzut?

MrKristo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauwazylem grajac na jednym serwerze ze mam zdecydowanie wiekszy rozrzut niz innni gracze. Jak patrzylem jako *SPEC* to jak koles strzelal z m4 to wszystkie pociski lecialy mniej wiece w to miejsce gdzie celowal- nie wychodzily poza celownik. Ja też to prubowalem ale nawet jak podszedłem na 2 metry do sciany strzelajac ful auto pociski lataly jak chcialy. Pomyslalem zwiec ze to cziter i olalem to, ale nie dawno znowu zwrucilem na to uwage i zobaczylem ze kilku innych graczy tez tak strzela i graja juz dlugo i nigdy nie dostali zadnego bana, wiec nie byli cziterami. Nie wiem ale może to że mam cs 1.6 non steam ma jakies znaczenie albo to ze zazwyczaj mam ping ok. 70???
Dlaczego mam taki duży rozrzut?

Bardzo proszę o pomoc

chyba pisze nie tu gdzie trzeba ale nwm gdzie to napisac

Opublikowano

Jest pare czynników które wpływają na rozrzut :

- Ping, niby nic ale mniejszy = mniej rozrzutu. Samemu potwierdzam :), na pingu 90+ ak rozwalało mi po całym ekranie aktualnie +/-65 owiele mniejszy

- Skill, wyrabia się po 6-7 latach ostrej mordęgi w cs'a

- Dobra myszka, to chyba podstawa. Kupiłem ostatnio myche za 200zł na święta taki drobiazgowy prezent a rozrzut z ak zredukowany o kolejne 25%. W mouse mam 2.0 a 1600 DPI na myszce

- Dobre komendy na celownik

M.in jak grasz na rozdziałce 1080/720+ to w tedy jest mniejszy. Ale to tylko moje zdanie.

komendy jakich ja używam na celownik

hud_fastswitch 1
cl_crosshair_color "250 250 250"
cl_dynamiccrosshair 0
crosshair 0 <-- ta jest zakazana na ESL'ach, klanowych meczach
_cl_autowepswitch 0

graphic.png
Opublikowano

skill to umieetnosc tak jak sciaganie celownika a myszka to tylko latwa kontrola celownik a to nie ma nic wspulnego z rozrzutem

Po co resetowac ? odznaczone bo za kazdym razem jak wchodze na serwer to mi sie odznacza :D Sterowniki wgram ale to i tak zapewne nic nie da i po c**ja przeinstalowac cs'a ?

Opublikowano

skill to umieetnosc tak jak sciaganie celownika a myszka to tylko latwa kontrola celownik a to nie ma nic wspulnego z rozrzutem

Po co resetowac ? odznaczone bo za kazdym razem jak wchodze na serwer to mi sie odznacza :D Sterowniki wgram ale to i tak zapewne nic nie da i po c**ja przeinstalowac cs'a ?

Sory miszczu jak wiesz lepiej.

Ale lata praktyki dają wyniki, znam paru typów co nie 1 wiosne w cs'a przegrali i są looserami. A znam takich co grają po 5-7 lat i grają aż miło. Gra w cs to głównie Słuchanie oraz nauka rozrzutu. Taka jest prawda.

graphic.png
Opublikowano

toć po prostu nie masz skila ;]

Opublikowano

On ma zachowanie myszki tak jak w niektorych aimach.

W aimach przy zlym ustawieniu celownik bardzo mocna spierdala do gory badz w dol czy tez ktorykolwiek rog.

Mialem kiedys taki sam problem.

To nie chodzi o skila .... To nie chodzi o to, ze grac nie umie ... Nie ogarniacie problemu jego.

Mi pomogl reinstal cs'a albo jesli masz non-steam to wgranie innej wersji jesli steam przeinstalowanie steam

P.S

Moze to byc wina samej myszki, sprobuj podlaczyc inna.

Jesli masz steam

To wgraj mouse fixa

wchodzisz biblioteka-prawym na cs'a-parametry startowe

i wpisujesz to -noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd

We wlasniwosciach myszy w systemie zaznacz ptaszkiem " zwieksz precyzje wskaznika "

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Jesus chłopie czy ty nie wiesz że od samego początku błąd rozrzutu jest błędem firmy valve?

On miał być normalny jak jest w teraźniejszych grach ale w tedy z niewiadomych przyczyn tego nie zrobili. (stawiam tu na brak możliwości)

Przeczytałem długi artykuł na temat cs'a i rozrzut jest źle skoordynowany i nie da się w 100% przewidzieć lotu kuli.

Co do samego skilla cs ma te parnaście lat i ma ten urok do siebie że nowi gracze mają problemy.

Jeśli przegrywasz czasem lepiej odejść i ochłonąć niż grać na chama.

Tak właśnie ja robie, od 2 dni nie mogę nic ugrać ale się nie poddaje. Bo od ostatnich 2 tygodni szlo mi świetnie. Teraz jakiś kryzys.

PS. skill do cs'a musi się wyrobić i to nie przyjdzie samo z siebie tylko po mordęczych treningach kontrli rozrzutu.

Pisze o tym jak o nie wiadomo czym ale trzeba na tą gre poświęcić troche czasu aby nauczyć się grać :)

graphic.png
Opublikowano

Jesus chłopie czy ty nie wiesz że od samego początku błąd rozrzutu jest błędem firmy valve?

On miał być normalny jak jest w teraźniejszych grach ale w tedy z niewiadomych przyczyn tego nie zrobili. (stawiam tu na brak możliwości)

Przeczytałem długi artykuł na temat cs'a i rozrzut jest źle skoordynowany i nie da się w 100% przewidzieć lotu kuli.

Co do samego skilla cs ma te parnaście lat i ma ten urok do siebie że nowi gracze mają problemy.

Jeśli przegrywasz czasem lepiej odejść i ochłonąć niż grać na chama.

Tak właśnie ja robie, od 2 dni nie mogę nic ugrać ale się nie poddaje. Bo od ostatnich 2 tygodni szlo mi świetnie. Teraz jakiś kryzys.

PS. skill do cs'a musi się wyrobić i to nie przyjdzie samo z siebie tylko po mordęczych treningach kontrli rozrzutu.

Pisze o tym jak o nie wiadomo czym ale trzeba na tą gre poświęcić troche czasu aby nauczyć się grać :)

Ja nie gralem pare miesiecy bo mi sie odechcialo.

Wiem, nie jest tak jak powinno byc z tymi kulkami ale normalnie ogarnialem, na poczatku jakies tam staty z dupy mialem i na runde tego jednego / dwuch fartem dalo sie ubic i mi nie spierdalal celownik nawet przy full auto tak jak jemu. Nawet jak nie cofalem myszki to nie byl taki straszny rozrzut.

1386175744-U112610.png
  • 1 rok później...
Opublikowano

stawiam na wine internetu lub ogółem systemu/kompa

też mam ten problem ...

nie jestem pewien czy jest to winna 100% wymiononych powyrzej.

zmieniając lapka zmeniłem też dostawce internetu na lte mam pingi 45-80-100 a rozrzut to masakra po prostu grać się nie chce ...

nw może to winna mojej rozdzielczości lub ten zakichany internet...

wylane w ortografie / piszę na szybko

Opublikowano

Naprawdę robicie z igły widły...
Robicie chłopakowi taki mętlik z głowy.

Jakieś fixy, 7 lat mordęgi, jakieś zmiany w komputerach, czego wasza głupota jeszcze nie wymyśli? 
Jak ma was czytać to niech lepiej aima ściągnie i sprawę oleje, bo takie głupoty gadacie (niektórzy z was), że ręce opadają. 
Za "sztuczną" pomoc, która więcej myli niż pomaga powinny być ostrzeżenia, ale administracja jest bardzo pobłażliwa. 

Odnośnie tematu: 

Po pierwsze: 

- Usuń config.cfg + userconfig.cfg,
- Wejdź do gry,

- Wyjdź z gry.

Teraz utworzą Ci się nowe czyste pliki config.cfg oraz userconfig.cfg.

W tym momencie interesuje Cię config.cfg natomiast userconfig.cfg zmieniasz w właściwościach na "Tylko do odczytu"

Co to daje?
Po pierwsze, zaraz zaczniesz robić swój config dostosowany pod Twój komputer, a userconfig.cfg służący na "NS'ach" głównie do aliansów i skryptów zostanie zablokowany przed nadpisem z zewnątrz.
A Ty w momencie gdybyś chciał coś dopisać, po prostu zmieniasz właściwości :) 

Teraz tak.

Config musisz ogarnąć pod siebie.
Czyli zależy jaką masz myszkę, jak Ci wygodnie jest strzelać tak ustawiasz jej częstotliwości.

Osobiście polecam od siebie na średnim / wysokim DPI niską czułość myszki w grze oraz duży celowik.
Wiele osób twierdzi, że mały celownik pomaga, natomiast większy pokazuje Ci realny strzał i pole strzału z pestki, a nie tylko "Wskaźnik" dlatego łatwiej Ci jest "modelować" ręką myszkę podczas , full auto, które powoli wchodzi nawet na duże dystanse, wystarczy tylko opanować jaki ślad robi broń, ponieważ każda broń ma taką samą "fizykę" czyli chodzi o to, że jej "ślad" przy full auto jest niezmienny, a ruszając myszką przeciwnie niż idzie ślad strzelamy idealnie w punkt który sobie obraliśmy.

Jakie są przydatne komendy?
Na pewno celownik statyczny Ci się przyda.

Reszta spraw, to ewentualnie sprawy czysto wizualne jak kolor Twojego celownika.

Reszta to skupienie się na odpowiedniej grafice dostosowanej do Twojego komputera, monitora i tym podobne. 

Głównie zrób tak, jeśli jesteś w stanie abyś miał stałe 100 FPS. 
Więcej Ci nie potrzebne, a jeśli chcesz więcej często musisz rezygnować z pewnych elementów graficznych, które nie raz pomagają coś zauważyć.
Grunt, żebyś miał myszkę którą lubisz i słuchawki które cokolwiek Ci dają.

Lepsze gorsze słuchawki niż kino domowe :) 

Także nie sztuką jest mieć świetny PC + myszkę za 600 zł i podkładkę za drugie tyle, a sztuką jest ustawić swój sprzęt pod siebie.
Mając ponad 60 FPS jesteś w stanie nawiązać realną walkę z kimś kto ma więcej, ponieważ przy 60 już masz bardzo "dynamiczną" grę. 

Czy jest sens pakować się w więcej?
- NIE.

Ważne pytanie też czy masz internet radiowy czy kablowy.
Na radiowym ciężko będzie uzyskać niskie pingi, nawet przy dobrym internecie :) 

Przydatne komendy znajdziesz w internecie.
Natomiast nie daj się zwieść, że jakieś magiczne komendy zaczną grać za Ciebie.
Config ma pomagać, a nie grać niwelować jakieś tam wady internetu czy komputera. 
On jest bardziej jako takie, hm. "dopieszczenie" .

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...