Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Reset elo sez 4?

fangi2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli że nie opłaca mi się teraz wbijać golda?

Opłaca,ponoć ma być to reset który wydzieli Cię do dywizji po Twoim MMR-tak czy siak polecam Ci wbijać dywizję ;)

Opublikowano

ta mmr to stosunek wygranych do przegranych czyli że jak masz więcej przegranych od wygranych to może spaść w s4 a jak odwrotnie to może cb dać wyżej,nie wiem czy to prawda ale tak gdzieś czytałem że w s4 tak bd a i jeszcze że niby jak masz np gV to możesz spaść do silvera 1

Opublikowano

MMR to jest troszke inna rzecz niz powiedzial UP, bo w lolu jest tak, ze wygrana z slabszymi ludzmi liczy sie mniej niz wygrana z lepszymi, zalozmy, ze np za zwykla wygrana z ludzmi na twoim poziomie ( co sie rzadko zdarza ) dostajesz 10 punktów[MMR], a za wygraną z ludźmi o 2 dywizje mniej niż ty ( np. ty jestes gold 3 a grasz z gold 5 ) to dostajesz za ta wygrana na przyklad tylko 7 punktow, mimo ze wygrasz, ale odwrotnie tez, jak jestes gold 3, a grasz przeciwko platynom to dostajesz zamiast tych 10 punktow np 14, z przegranymi jest tak samo - grajac z ludzmi na twoim poziomie odejmuje ci 10 punktow za przegrana, ale jezeli przegrasz z lepszymi ludzmi od ciebie to tracisz mniej - a jak z gorszymi to tracisz wiecej... i na tym bardziej polega MMR, bo gdyby bylo tak jak mowi UP to byloby calkowicie inaczej. Dlatego tez nie radze ci grac z kolega ktory jest duzo lig pod toba, bo za wygrane mozesz nie dostawac punktow wcale, a za przegrane ktore i tak sie beda pewnie zdarzac bedziesz tracil bardzo duzo tego MMR. oczywiscie 10 punktow z tego MMR jest umowne, nie wiem ile sie tego dostaje bo jest ono ukryte, ale podalem przyklad

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...