Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Factions claim terenów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kilka pytań co do tego pluginu

1. Jeżeli jest cuboid przykładowo na spawn to czy ktoś może na nim zrobić claim i czy będzie miał tam jakiekolwiek uprawnienia?

2. Na czym polega przejmowanie terenu innej gildii?

3. Jaki teren się claimuje (wielkość) i czy on się jakoś automatycznie powiększa?

4. Czy jest sens ograniczać liczbę terenów?

5. Jeżeli mam gildie i mam już jeden teren i obok chce drugi to co jest potrzebne? czy obok potrzebny jest teren innej gildii żeby go przejąc ?

Prosiłbym o mądre i wyczerpujące wypowiedzi na owe pytania bo staram się zrobić porządny serwer Survival.

Opublikowano

1.
Tak będzie mial tam uprawnienia takie jakie są wyznaczone na cuboidzie i nie będzie mógł budować, chyba że dasz w tym miejscu permisje dla niego tylko, że jak ktoś zrobi sobie claima np. na enchancie to inni nie beda mogli go uzywac w zaleznosci jak skonfigurujesz Factions
2.
Przejmowanie terenu innej gildi polega na tym że przykładowo jest gildia jednoosobowa i ma claimów 10, Powera 10 to nikt nie może go oclaimować ale jak on dednie to traci 4 powera i mozna mu zabrac 4 claimy komenda /f claim
3.
Teren claimu wynosi pole 16x16 z nieograniczoną wysokością, powiększasz go dając obok drugi claim ;)
4.
No wiesz jak masz dużą gildie i nie potrzebujesz zbyt dużo w niej miejsca to możesz sie zmieścić nawet na dziesięciu claimach, ja i moja gildia jesteśmy na 7 :P, jest nas 4 i żyje nam sie całkiem dobrze.

+ przydatne komendy dla Admina ;)

/f chatspy - umożliwia podgląd wszystkich chatów Factions
/f bypass - umożliwia Adminowi na budowanie i niszczenie na terenie gildii do której nie dołączył

no to na tyle, mam nadzieje że ci sie przyda ;)

Opublikowano

@up

dzieki like leci ;)

mam jeszcze takowe pytanie:

5. Jeżeli mam gildie i mam już jeden teren  i obok chce drugi to co jest potrzebne? czy obok potrzebny jest teren innej gildii żeby go przejąc ?
Opublikowano

jak chcesz drugi to poprostu schodzisz ze swojego, bedziesz mial napis Wilderness i wpisujesz tam poprostu /f claim , nie potrzeba terenu innej gildii, i jkbc żeby przejac teren innej gildi to musisz miec w zapasie troche wiecej powera od claimow jkbc

Opublikowano

a jeszcze takie pytanie do tego

1.
Tak będzie mial tam uprawnienia takie jakie są wyznaczone na cuboidzie i nie będzie mógł budować, chyba że dasz w tym miejscu permisje dla niego tylko, że jak ktoś zrobi sobie claima np. na enchancie to inni nie beda mogli go uzywac w zaleznosci jak skonfigurujesz Factions

jeżeli nie będzie tam żadnych uprawnień dla graczy czyli build deny itp to gracz nic nie zrobi na cuboidzie ?

Opublikowano

ogółem gildia może mieć dużo ""terenów" ale jeżeli ma mało "power" to zostaną one odebrane przez inną gildie ?

czy potrzebny jest power aby zrobić obok claim ?

sorry że tak pytam ale jak pisałem chce dobrze skonfigurować serwer ;p

Opublikowano

podstawowo Factions ma cos takiego że ma sie maximum 10 powera (na osobe), mozna miec tyle claimow ile w gildi jest powera, jesli masz 10 a ktos u cb -10 to sie równuje i mozecie miec 0 claimow xD ale z czasem power wzrasta chyba o 1 na 5 minut. Tak do zrobienia claima trzeba miec powera ;) wiec jak masz niepotrzebne claimy to polecam je odclaimowac ;P

Nie szkodzi, lubie pomagac ludziom xD

Opublikowano

o to widzę plugin jest poprawiony sporo ;P pamiętam na wersji chyba 1.2 był tak zbugowany że grać nie szło.

Dzięki za pomoc, like lecą a jak będę potrzebował pomocy to już Ci na PW napisze :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...