Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Kha zix w lesie

Synek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziwi mnie to jak każdy gra kha zixem, bez żadnych itemków może gnieść w early taką Vi czy nawet lee jak patrzyłem na streamach. Otóż gdy ja nim gram jestem strasznym papierem, ledwo co w dżungli daje radę czyścić obozy. Co jest źle?

rx5sbk.jpg7lx607.jpg

Maxuje Q, ewoluuje najpierw E do lepszych ganków (jak to robił Nightblue3), leczę się z W kiedy tylko mogę. Jakieś porady/video poradniki czy coś? Cokolwiek

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Pasjonat
Opublikowano

Runy dobre, masterki możesz zrobić 21/0/9 na mana regena i dłuższe działanie buffów. Jak chcesz mieć dipsy to ewoluuj q pierwsze, zeby nie padać zaczynaj grę z W potem q i e na ganka, ja z takim buildem nigdy nie dostaje w jungli. Na pierwszy item ten do jungli pod ad> brutalizer i vampiric scepter> potem kończysz black cleavera i robisz coś z vampa (teraz hydra>> BT) i 2 sytuacyjne. Buty kupujesz ionki a jak dostajesz w dupke to tabi/merki.

.

Opublikowano

Wszystko okej, ja sam gram khazixem bo zazwyczaj wygrywam linię. Obecnie to jest dobry pick, silny jak Mundo. Zaczynaj z W i czekaj do 6 lvl'a, gdzie evolwujesz Q, chyba że masz możliwość wcześniejszych ganków.

acxg.png

Moje KDA:

gdGK1UR.png

Ostatnio miałem chyba 10x win streak, bo przedtem zrąbałem w/l kha zixem. Nie wszystko wygram, ale chociaż ja sam dominuje.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@UP Grałeś nim? Każde starcie w jungli 1 vs 1 wygra dzięki odizolowaniu targetów i ogromnym dmg. Dodatkowo na 6 po wyewoluowaniu skoku zabójcze ganki np. na takiego mida, gdzie enemy champ schodzi na kombo, a na 11 po wyewoluowaniu q dużo zada nawet tankowi dzięki procentówce od utraconych HP.

KHA`ZIX!

Opublikowano

Wszystko OK, tylko skille.

Ja osobiście niemam problemów khaziorem w jungli.

bieżesz W>Q>E

Maxujesz i ewoluujesz Q, potem MAKSUJESZ W, ewoluujesz E.

Problemów nie mam z niczym, HP mam zwykle ponad połowę, robię blue red i wszystko jak leci :P

A tak przy okazji, idź zawwsze w counterjungle :P Kha bez counter jungli traci baardzo dużo.

1375198444-U163133.jpg

Opublikowano

@UP Grałeś nim? Każde starcie w jungli 1 vs 1 wygra dzięki odizolowaniu targetów i ogromnym dmg. Dodatkowo na 6 po wyewoluowaniu skoku zabójcze ganki np. na takiego mida, gdzie enemy champ schodzi na kombo, a na 11 po wyewoluowaniu q dużo zada nawet tankowi dzięki procentówce od utraconych HP.

Śmieszny jesteś. Co do łatwości junglowania to nie ma porównania z lee czy vi. Jak team Ci nie pullnie blue to później bardzo ciężko idzie.

Opublikowano

Kha jest dobry w jungli ;)
Ja akurat wole nim iść na mida i na 2lvl;u wbijać FB xD

Co do buildu to zależy od teamu przeciwnego oraz od tego czy wolisz mieć większy DMG czy też trochę więcej HP ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...