Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze wstawaniem z łóżka.

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem ze wstawaniem, a mianowicie gdy mama mnie budzi rano to nie chcę mi się wstawać i ubierać. Zazwyczaj jest tak, że mówię, że już wstaję i udaję, że odkrywam kołdrę i kładę nogi na podłogę, a gdy mama pójdzie to znowu kładę się pod kołdrę i zasypiam. Mama później po jakimś czasie wraca i znowu każe mi wstawać, a ja odgrywam tą samą scenkę. Dopiero wygramolę się z wyrka jak stanie mi w pokoju i wydrze się na mnie mówiąc, że za dużo sobie pozwalam, albo grożąc, że nie siądę dzisiaj na kompa lub gdy sam sprawdzę godzinę na zegarku i okaże się, że jest bardzo późno albo jak przyjdzie do mnie jakiś kolega lub goście. Jutro mam wolne, bo u mnie się idzie do szkoły 7.01, więc prawdopodobnie mama da mi pospać w wolny dzień i obudzi gdzieś koło 10, doliczając moją niechęć, drzemki oraz bezczynne leżenie w łóżku to wstanę w godzinach 11-12. Jak się zmotywować i zawsze wstawać z łóżka wtedy kiedy mnie ktoś budzi, bez zwlekania?

Opublikowano

To co jeszcze na forum robisz ?? Może kładź się wcześniej spać?

Albo kup sobie specjalny budzik dla śpiochów, który na przykład ucieka po całym pokoju i żeby go wyłączyć trzeba go złapać.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Podstawa jest odpowiedni budzik, najlepiej z strasznym dzwonkoem.

Tutaj masz kilka budzików, JEDEN JEST NA KÓŁKACH I UCIEKA PRZED WŁAŚCICIELEM, SYSTEM UNIKANIA PRZESZKÓD.

http://weblog.infopraca.pl/2010/03/top-10-budzikow-dzieki-ktorym-nie-zaspisz-do-pracy/

Albo porostu kup sobie latający budzik, który przeklinać w czasie pobudki. Też z listy.

Masz do wyboru też budzik, z którym możesz sobie pogadać...

Albo budzik dywanowy.

-------

http://weblog.infopraca.pl/2010/03/top-10-budzikow-dzieki-ktorym-nie-zaspisz-do-pracy/

Tutaj masz budzik dźwiękiem porównywalny z rakietą, budzi ci bardzo głośnymi przyjemnymi słowami, gdy go nie wyłączysz zacznie przeklinać na całe osiedle.

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Ustaw sobie budzik na telefonie, czas trwania 10-15 minut drzemki co 1 minute, najgłośniejszy jaki masz i ustaw w wysokie miejsce, tam gdzie nie sięgasz, np. na szafe.

Ewentualnie nagraj swoją matkę jak krzyczy, że nie włączysz dziś komputera. :P

Opublikowano

Może zamiast tego kup sobie witaminy. Skoro jesteś zmęczony i nie chce Ci się wstawać to znaczy,że Twój organizm musi być schrzaniony. Witamy,zdrowo się odżywiać,nie siedzieć po nocach tak jak ja teraz ;) Zawsze możesz iść na siłownie lub jakikolwiek sport. Zapewniam,że pomoże

Opublikowano

Pomyśl sobie "Kurwa muszę iść do szkoły bo znowu pierdolnę "tą samą scenkę" zamiast "tę samą scenkę"

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Uczeń
Opublikowano

"Jak nie wstanę do 30 sekund nie porucham"

Paktofoniczny_eune_64_2_logo.png

Opublikowano

Jakaś motywacja zawsze się znajdzie, albo kładź budzik gdzieś daleko żebyś musiał wstać, aby go wyłączyć albo znajdź cel wstawania, może jakaś dziewczyna Ci się podoba? Pomyśl że na drugi dzień ją zobaczysz w szkole i od razu zachce Ci się wstawać i nawet iść do szkoły ;d.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Ja mam taki patent że przed ustaloną godziną (np. 7 rano ) ustawiam budzik o 6 potem 6:30 potem o 6:50 i już normalnie wstaje :>

graphic.png

Opublikowano

Haha jakie cenne rady :D wcześnie kłać się spać i budzik głośny sobie nastaw i od razu wstawaj z łóżka , bez leżenia dalej.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Haha jakie cenne rady :D wcześnie kłać się spać i budzik głośny sobie nastaw i od razu wstawaj z łóżka , bez leżenia dalej.

Kurwa te wasze rady to jakas porazka. Napisal ci ulomie, ze pora idzie spac nie ma znaczenia.
Opublikowano

Kurwa te wasze rady to jakas porazka. Napisal ci ulomie, ze pora idzie spac nie ma znaczenia.

Nie spinaj się, przecież wiesz że połowa tego forum jest upośledzona.

@TOP

Od razu wstawaj i weź zimny przysznic, pomoże.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Ustaw sobie budzik na drugim końcu pokoju ;)

Ja polecałbym przez jakiś miesiąc wstawać o 6-7, aż wyrobisz w sobie taki nawyk. Poćwicz też samodyscyplinę ;)

Opublikowano

I tak nie poruchasz.

76561198093115115.pngAddFriend.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hehe ja kładłem się spać o 1:00 i czasami 2:00, nie wiem jak w tedy to robiłem że zawszę rano wstawałem. xD

Nie słuchaj muzyki przed snem, bo to pobudza, chyba że jakąś relaksacyjną. :)

Nie siedź na kompie tylko patrz jakiś film to zawsze usypia. :D

Ogólnie spędzaj bardzo aktywnie dni, w tedy będziesz zasypiał jak kawka.

No ale jeśli nic nie zadziała, to poproś mamę, żeby wzięła ci natarła zimną wodę na twarz, efekt gwarantowany.

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...