Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z zasypianiem.

Gość Risen. :#

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Słuchajcie, od pewnego czasu mam problemy z zasypianiem. Wcześniej (dosłownie dwa tygodnie temu) położyłem się i po 30 sekundach spałem, teraz nie raz muszę leżeć 3 godziny aż zasnę a wstaję o 8 rano, co mi daje 3 godziny snu i potem jestem jak ZOMBIE w dzień...

Jak myślicie, czym mogą być spowodowane problemy z zasypianiem?
Często przed snem mam natłok myśli, wszystko mnie denerwuje itp. ;x

Poradźcie coś, oprócz jakiś chemii w stylu tabletki nasenne ._.

Pozdrawiam.

Opublikowano

naturalne sposoby, ucieknij w te myśli myśl i myśl nie myśl w ogóle o tym że nie możesz spać.

Poczytaj coś przed snem tak by się oczy męczyły, ponadto w 80% dobry sposób to masturbacja przed snem.

Dodatkowo możesz zamekać oczy na 30 sec i otwierać na jakieś 5 sec i tak w kółko, przez to oczy się męczą

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Sprobuj wytrzepac pościel, wywietrzyc pokoj, dlugo się wykąpać przed snem, napić się ciepłego mleka (ogolnie- wszystkie relaksujace i ciepłe rzeczy) a potem zakopać się w łóżku i spróbować myśleć np. o ladnychh dziewczynach, jakimś morzu to usniesz szybko :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

a jeszcze przypomniało mi się, masz program I-Doser tak ten do narkotyków co tam dźwięki różne szumy lecą itp.

Jest taki dose co się nazywa SleepingAngel, mi pomógł pare razy zasnąć

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Admin Cienia
Opublikowano

Jak możesz spać to licz oddechy i wdechy. 1 wdech, 2 wydech, 1 wdech, 2 wydech, nie skupiaj się na niczym innym, powatrzaj to wkółko aż stracisz przyomność lub innymisłowy zaśniesz, tylko dobrze się ułóż byś się nie wiercil z boku na bok bo nie zadziała.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

a jeszcze przypomniało mi się, masz program I-Doser tak ten do narkotyków co tam dźwięki różne szumy lecą itp.

Jest taki dose co się nazywa SleepingAngel, mi pomógł pare razy zasnąć

Te dosy to ciekawa sprawa. Wiesz o tym coś więcej? To serio działa jak narkotyki? xD

Opublikowano

Zeby szybko zasnąc musisz się zmęczyc, zwal se przed spaniem powinno być okej, a jak nie możesz bo masz impotencje to najlepiej idz pobiegaj, drugim bardzo prostym sposobem na dobry sen jest wywietrzenie pokoju, piona.

Opublikowano

Jak widać od kilku dni mam dokładnie ten sam problem. Dzisiaj spałem od 22.20 do może 23.30 po czy obudził mnie jakiś hałas. Od dosłownie 3.30h leże jak warzywo na łóżku i próbuje zasnąć( 2 razy byłem się napić,) próbuje zasnąć przy otwartym oknie. Mimo, że oczy szczypią mnie od patrzenia w mały wyświetlacz telefonu nic nie zapowiada żebym zasnął chociaż na godzinę.

Opublikowano

Od 2 tygodni mam ten sam problem, nic na mnie nie działa (oprócz chemii) i muszę tak leżeć godzinę-dwie by zasnąć... polecam kłaść się godzinę wcześniej

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

Też mam ten sam problem... Nie polecam pić "ciepłego mleka" i tego typu rzeczy, bo to ma białko, a białko działa pobudzająco (radze poczytać zanim pisze się głupoty). Nic na to nie poradzisz, kładź się wcześniej spać, oraz ćwicz przed snem, żebyś się zmęczył, jeszcze śpij w miarę odkryty, bo ciało gdy jest schłodzone sprawia że szybciej zasypiasz. Sposoby używane przeze mnie i działają.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Z tego co ostatnio oglądałem na BBC Knowledge bodajże, doktorka kazała kolesiowi napinać mięśnie przez 10min tzn. położyć się płasko i maksymalnie spinać mięśnie nóg, rąk itd. Trwało to około 10min, po czym koleś się zmęczył ćwiczeniami i zasnął po 3minutach :) Testowałem to na sobie, ale po 30s złapał mnie taki cholerny skurcz, że ledwo co chodziłem na drugi dzień...

Może komuś to pomoże ;)

Opublikowano

To przez komputer... nie graj wieczorami w kompa i ogranicz się do 2/3 godzin dziennie.

;) na pewno ci pomoże. Wiem to z własnego doświadczenia ponieważ lubiłem nocami zarabiać przez internet, a jak kładłem się spać miałem natłok myśli( dobrych pomysłów itd... )

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie rady! ;-)

Temat w sumie można zamknąć, dowiedziałem się wszystkiego, co chciałem wiedzieć.

Opublikowano

Poducha wytrzepać, pościel wytrzepać. Przewietrzyć pokój, Później najlepiej se włącz film i w połowie filmu staraj sie zasnąć(mi pomaga bardzo lubie zasypiać przed filmami)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...