Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nick dla przyszłego youtubera?

Lon333ly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Trochę się tu rozpiszę, ale mam nadzieję, że znajdzie się grupka osób, która to wszystko przeczyta.

Postanowiłem sobie jakiś czas temu, że w niedalekiej przyszłości, gdy już będę miał nowy sprzęt, zacznę nagrywać na YouTube. Na wstępie mówię, że nie pisać mi "I tak się nie wybijesz", bo nie chodzi mi o to, by się wybić, tylko by mieć zabawę. ;)

No ale problem jest taki, a chciałbym go rozwiązać jak najszybciej.

Nie mam dobrej nazwy.

Na imię mam Adam.

Jako nick wybieram Lon333ly, lub Lonique.

Koledzy z dzieciństwa nazywają mnie Adi, a ostatnio kolega wymyślił jakieś "Adisasyn" (że niby asasyn). xD

Lubię nazwę Lonique, gdyż wydaje mi się taka przejrzysta, "elegancka", tylko mam obawy, że jak już miałby ktoś czytać ten nick, to nie czytałby go tak, jak ja bym sobie życzył. Osobiście sam nie wiem, jak go powinienem czytać, dlatego pisząc to i treść obmyślając sobie w głowie, "wypowiadałem" słowa "Lonike", "Lonikłe". Tak więc sam mam z tym problemy i bałbym się dać kanałowi takie "imię".

Nie interesuję mnie nazwy typu "rushovykszakheheszkyxd", czy "Loniuś", "Loniaczuś", "Loniaczek", "Adisasynuś". ;)

Tak więc liczę, że pomożecie mi się zdecydować, że nie będę musiał czytać komentarzy "Boże, gimbus ma problem" i innych tego typu.

No i tak na koniec... chciałbym wam wszystkim życzyć... no, tradycyjnie wszystkiego dobrego w nowym, 2k14 roku! :)

Pozdrawiam

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Labado

Od zabawy w zerowce

Tanczymy labado labado labado tanczymy labado małego walczyka, Hej !

tańczą go harcerze harcerze harcerze tańczą go harcerze i małe gimby też, Hej !

Opublikowano

LajKoniq, chcesz nagrywać minecrafta?

Podsunąłeś mi fajny pomysł, ziom. :D

A minecraft? Pewnie tak. Lubię tą grę, a tak jak pisałem - ZAWSZE zależy mi na zabawie. Mam gdzieś, czy mój stosunek do łapek będzie 20:1, czy 5:20 - będę nagrywał, co mi się będzie podobało. Ale nie tylko majnkrafty. ;)

1389638202-U295319.png

Opublikowano

PrzyszlyProJutuber

A tak serio - Lonique bym wziął, dobry nick.

Ewentualnie to może być po prostu właśnie Lonike, Lonikłe.

Lon333ly, Lonly, Lonq, Lonik, Loniq. Nie wiem, nie mam pomysłów.

Opublikowano

Dobra, to może macie jakieś sposoby, wskazówki dla osoby, która pierwszy raz widzi mój kanał, a nawet nie widziała jeszcze żadnego filmiku, na których oczywiście bym na początku się przedstawiał jako Lonique (czyt. "Lonike", bądź "Lonikłe")?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Dobra, to może macie jakieś sposoby, wskazówki dla osoby, która pierwszy raz widzi mój kanał, a nawet nie widziała jeszcze żadnego filmiku, na których oczywiście bym na początku się przedstawiał jako Lonique (czyt. "Lonike", bądź "Lonikłe")?

Hmm... tutaj akurat podstawy marketingu się kłaniają. Musisz potencjalnego widza zaciekawić, przyciągnąć. Musisz być wszechstronny aby dotrzeć do każdej grupy wiekowej, zabawny aby nie nudzić (tutaj też musisz pamiętać, że każdy ma inne poczucie humoru), musisz pozbyć się monotonii i być "świeży".

Opublikowano

PolskaPrzyszłośćPolskiegoJutubaPL

Chyba będzie za długie... ale nie poddawaj się, walcz!

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Kurwa mać, trzymajcie mnie. Się mówi i mówi, a trolle i tak piszą...

@saaq

Wiem, już pełno ludzi powtarzało w kółko te wskazówki. Ja się akurat pytam o konkretny pomysł, gdyż mój kanał będzie istniał na nagraniach, nie myślałem o przedstawianiu go gdzieś w profilu. Co, miałbym na bannerze napisać "Mój nick czytaj Lonike lub Lonikłe"? To głupie. Dlatego jak w inny sposób nakierować kogoś do poprawnego przeczytania mojego nicku, bez zaglądania w jakikolwiek filmik?

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Też mi się podoba Lonique. Bardzo fajny, oryginalny nick. Co do wymowy myślę podobnie jak Vanik - raczej powinno się czytać "lonikju", a google tłumacz wymawia "lonik".

Opublikowano

q czyta się jako "ku" więc poprawna jest nazwa Lonikuue. Czytać można "Loniku", "Lonikłe" lub w ostateczności "Lonikju" choć wtedy końcówka musiała by być "-cue". Oczywiście to jak będą czytać to ludzie, będzie zależało tylko od nich. Ty możesz jedynie zaczynać filmiki od: "Hej, z tej strony Lonique..." poprawnie wymawiając swój nick, czyli tak jak ty chcesz i tym sposobem widz nauczy się poprawnej wymowy.

Opublikowano

Dobra, pewnie będzie Lonique, skoro mówicie.

@up

Mówię trzeci raz - nagrywać będę to, co mi się będzie podobało.

@top

Można zamknąć (o ile w tym dziale w ogóle się zamyka tematy). :P

1389638202-U295319.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

JAWIS

A w dłuższej formie:

JestemAdamWyruchamISpadam

Jebłem :D

@top

A tak na serio, to polecam ci zostać przy koncie L0niak, nazwę nawet na szybko spoko wymyśliłeś :D

1351969276-U240495.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...